Sepahan – Al Ittihad müsabakası iptal edildi!

 Asya Şampiyonlar Ligi’nin ikinci haftasında dün akşam İran’da oynanması beklenen Sepahan – Al Ittihad maçı, Suudi Arabistan takımının stadyumdaki Kasım Süleymani büstü önünde oynamayı reddetmesi sebebiyle iptal edildi.

İran’ın İsfahan’daki Nakş’i Cihan Stadyumuna gelen Suudi Arabistan’ın Al Ittihad futbol takımı, ısınmak için sahaya gelirken tünelin çıkışında, saha kenarında 2020 senesinde öldürülen İranlı General Kasım Süleymani büstünün bulunması sebebiyle maça çıkmaktan vazgeçti. AFC yetkililerinin bütün girişimleri de netice vermeyince Al Ittihad, maçı oynamadan Suudi Arabistan’a geri döndü. 

AFC tarafınca meydana getirilen açıklamada, “Sepahan ile Al Ittihad içinde oynanması planlanan Asya Şampiyonlar Ligi maçı, beklenmedik ve öngörülemeyen koşullar sebebiyle iptal edildi” ifadesi kullanıldı. İran kulübü Sepahan, maçın iptal edilmesi sebebiyle AFC’ye şikâyette bulunacağını duyururken, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ise “Suudi Futbol Federasyonu, milli temsilci Al Ittihad Kulübüne tam yardımcı verdiğini ve kulübün haklarını güvenliğini sağlamak için bütün yasal tedbirleri aldığını teyit eder” açıklamasını yaptı.

Öte taraftan İran’da Şampiyonlar Ligi maçı oynamak için bulunan Jorge Jesuslu, Neymarlı Al Hilal takımına ülkeye geri dönmesi çağrısı yapmış olduğu ileri sürüldü. Al Hilal’in bu akşam Nassaji Mazandaran ekibi ile başına gelebilecek belirtildi. Maçın oynanıp oynanmayacağı ise hemen hemen netlik kazanmadı.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort