Shakhtar Donetsk’ten Galatasaray açıklaması! İşte Tete’nin tazminatı

Galatasaray’a aktarım olan ve aktarımı sebebiyle Shakhtar Donetsk’in dava açmış olduğu Tete için Ukrayna kulübünün CEO’su Sergei Palkin, açıklamalarda bulundu.

KOPENHAG MAÇINDA 1 PUANI GETİRDİ
Galatasaray’da şu ana dek 8 maçta sahaya çıkan Tete, 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın 2-1 mağlup durumda olduğu son dakikalarda topu ağlara gönderen Tete beraberliği sağlamıştı.

SHAKHTAR FIFA’YA GİTMİŞTİ

Galatasaray, Shakhtar Donetsk’in Tete aktarımı için FIFA’ya başvurduğunu açıklamıştı.

Sarı-kırmızılılardan KAP’a meydana getirilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “2023-2024 birinci aktarım ve tescil döneminde kontrat imzalanan ustalaşmış futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins’in eski kulübü FC Shakthar Donetsk tarafından, Mateus Cardoso Lemos Martins ile olan Oyuncu Sözleşmesinin kendileri tarafınca haklı nedenle feshedildiğinin belirlenmesi ve Mateus Cardoso Lemos Martins’in, Oyuncu Sözleşmesinin haklı nedenle feshine neden olduğu iddiasıyla, ustalaşmış futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve Şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur. FIFA nezdinde yürütülecek olan yargılamaya dair süreç şirketimiz tarafınca hassas takip edilmektedir.”

“YASADIŞI BİR FAYDA ELDE EDİLDİ”
Donetsk yöneticisi transferde kaide ihlali bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Tete, FIFA’nın yayınladığı ek kaide 7’ye dayanarak bizlerden ayrıldı ve Lyon’a gitti. Ardından 1 milyon euro’ya Leicester’e kiralandı. Ek kaide 7’yi ihlal ettiler. Çünkü, bizlere ait olan bir oyuncunun diğer bir kulübe bonservisiyle gitmesi olası değildir. Shakhtar Donetsk ile olan bir kontratı var. Bizim kulübümüzün zararına illegal bir yarar elde edildi.”

‘FIFA’YA ŞİKAYETTE BULUNDUK, GALATASARAY’IN DA SORUMLULUĞU VAR’
“Şimdi tazminat alabilmek için FIFA’ya şikayette bulunduk. Tete, Leicester’dan sonra Galatasaray’a aktarım oldu. Biz Tete’ye dava açıyoruz fakat o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor. Ek kaide 7’ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz’a kadar ‘Sözleşmemi askıya almak için Ek 7’yi kullanmak istiyorum’ şeklinde bir istek mektubunu göndermesi gerekiyor.”

‘TETE BİZE MEKTUBU GÖDNERMEDİ’
“Tete, bu mektubu bizlere göndermedi. Tete’nin çoğu kez kulübe dönmesini istedik fakat o bizim çağrılarımızı yanıtsız bıraktı.”

‘TAZMİNAT MADDESİ 150 MİLYON EURO’
“Tete’nin sözleşmesinde 150 milyon euro’luk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu beraber üstlendiler.”

FENERBAHÇE TRANSFERDEN VAZGEÇMİŞTİ

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Tete’nin aktarımı ile ilgili bir izahat yapmıştı. Tete’nin Galatasaray’a imza atmadan ilkin menajerler tarafınca kendilerine önerildiğini belirten sarı-lacivertlilerden meydana getirilen açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret sırasında ismi geçen oyuncu, menajerleri tarafınca kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz olası aktarım ihtimaline istinaden şartları sorgulamış yalnız meydana getirilen hukuki, finansal ve yöntem değerlendirmeler kararında oyuncunun transferinin tarafımıza makul olmadığı kanaatine varılmıştır.”

 

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort