Türkiye’nin günlerce konuştuğu vurgun! ‘Bitcoin Safiye’nin cezası belli oldu

Adana’da yaşayan Safiye Gökçe Yüce, aşağı yukarı 6 sene ilkin eşi Oğuzhan Yüce’nin bir jeotermal enerji santralinde elektrik mühendisi olarak göreve başlaması üstüne Aydın’a taşındı. Burada eşiyle beraber taşeron firma kuran Safiye Gökçe Yüce, JES şirketlerine işçi bulmaya başladı. Bu sırada Aydın Devlet Hastanesi’ne sıhhat kontrolüne giden Safiye Gökçe Yüce, iddiaya göre tanıştığı bir hekime kendisini, ‘ekonomist-broker’ olarak tanıttı. Doktora yatırımını kripto para birimi Bitcoin’e yapmasını söyledi. İkna olan doktordan adına Bitcoin almak suretiyle para aldı. Bir süre sonra kar oranı verdiği doktora, kendisine yeni müşteriler bulmasını, bunun üstünden de kar oranı karşılayacağını vadetti. Böylelikle mutluluk zinciri aynısı bir yapı oluşturan Yüce, hızlıca hemşireden, polise kadar birden fazla meslek grubundan 40 şahsa ulaştı.

TELEFONLARI AÇMAYINCA DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR

Safiye Gökçe Yüce, Bitcoin almak için para toplamış olduğu bu kişilere 2 sene süresince kar oranı ödedi. Para almış olduğu kişilere, kurmuş oldukları firmanın arkasında JES firması bulunduğunu, yeğeninin ise Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) sorumlu bulunduğunu söyleyen Yüce, 23 Ağustos 2019 tarihinde ortadan kayboldu. Safiye Gökçe Yüce’nin, telefonlarını açmaması üstüne dolandırıldıklarını anlayan mağdurlardan 27’si, avukatları vasıtasıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarında bulundu. Şikayetler üstüne başlatılan tahkîkat kapsamında Safiye Gökçe Yüce’nin hesapları incelemeye alındı. Kripto para hesaplarında toplam 8 bin 300 Bitcoin olduğu ve bu sayının giderek arttığı belirlendi. Mağdurların ‘Bitcoin Safiye’ ismini taktığı Safiye Gökçe Yüce’nin beraber hareket etmiş olduğu kişilerle internet sitesi kurduğu, buradan da birtakım kişileri ağına düşürdüğü, bir müddet sonra da siteyi kapatıp, ortadan kaybolduğu anlaşıldı. Safiye Gökçe Yüce’nin Aydın’da 40 kişiyi aşağı yukarı 30 milyon TL dolandırdığı belirlendi.

OTOYOL GİŞELERİNDE YAKALANDI

Safiye Gökçe Yüce her yerde aranırken bir ihbar, Bursa polisini harekete geçirdi. İhbar üstüne Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gebze-Orhangazi-İzmir kara yolu Bursa gişelerinde 8 Kasım 2019 saat 03.00 sıralarında araçla giriş yapan Safiye Gökçe Yüce´yi, durdurup, gözaltına aldı. İşlemlerinin sonrasında Aydın’a getirilen Yüce, tutuklandı. Yüce 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra 10 Mart 2020’de yurt dışına çıkış yasağı konularak elektronik kelepçeyle özgür bırakıldı. 1 sene sonra elektronik kelepçe çıkarıldı.

Safiye Gökçe Yüce ve eşi Oğuzhan Yüce ile ilgili dolandırıcılık suçundan 27 kez tek tek 1 yıldan 5 yıla kadar toplam 135’er sene hapis cezası istemiyle Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

HER MAĞDUR İÇİN 3 ER YIL CEZA VERİLDİ

Safiye Gökçe Yüce ve eşi Oğuzhan Yüce’nin Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması görüldü. Safiye Gökçe Yüce  ile eşi Oğuzhan Yüce Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Salonda sanık avukatları ve Yüce’nin avukatları hazır bulundu. Yüce, son savunmasında, “Herkes neyin ne işe yaradığını biliyordu. Suç işleme kaydıyla hareket etmedim. Beraatimi istek ediyorum” dedi.

Mahkeme Safiye Gökçe Yüce’ye 27 mağdurun her biri için 3’er sene olmak suretiyle toplamda 81 sene hapis cezası ile 394 bin 300 TL para cezasına çarptırırken, eşi Oğuzhan Yüce’nin ise beraatine karar verdi.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort