Bernard Looney kaç yaşında nereli? Bernard Looney neden istifa etti kimdir?

Bernard Looney kimdir? Bernard Looney kaç yaşında? Bernard Looney aslen nereli? Bernard Looney niçin gündemde? Bernard Looney nerede doğdu? Bernard Looney niçin çekilme etti? Bernard Looney çekilme mı etti? Bernard Looney ile ilgili merak edilenleri sizler için araştırdık…

Bernard Looney kimdir?

Bernard Looney, 14 Şubat 1970’de County Kerry, İrlanda’da doğan bir iş adamıdır. Bernard Looney enerji sektörünün mühim bir ismi olarak değerlendiriliyor. 1991 senesinde mühendislik eğitimine başladıktan sonrasında kariyerine BP’de (British Petroleum) başladı.

BP’deki kariyeri süresince internasyonal enerji sektöründe muhtelif görevlerde bulunmuş oldu ve tecrübe kazandı. 2010 senesinde üretimden görevli başkan yardımcılığına atandı ve BP’nin zor durumunu çözdü. 2016 senesinde BP’de İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak vazife yaptı.

Bernard Looney, 2020 senesinde kendi döneminde BP’nin CEO’su olacak. BP’nin CEO’su olarak vazife yapmış olduğu süre boyunca, sürdürülebilir enerji ve karbon emisyonlarına geçişe yönelik mühim adımların atılması yönünde çoğu taahhütte bulundu. Enerji sektöründeki dinamiklere ahenk sağlamak amacıyla firmanın stratejisini de değiştirdi.

Cansever kimdir kaç yaşlarında ne vakit niçin öldü? Cansever'in reel ismi ne?

Cansever kimdir kaç yaşlarında ne vakit niçin öldü? Cansever’in reel ismi ne?

BP, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin sonrasında enerji fiyatlarının yüksek kalması sebebiyle ilk üç sırada 5 milyar dolar kâr elde etti. 2022 senesinde senelik kâr iki kattan fazla artarak 28 milyara yükseldi. Looney yönetiminde, iklim hedeflerini küçülttüğü için çevreciler tarafınca da eleştirildi. Hatta Britanya İşçi Partisi, enerji kârları için “uygun” bir ek vergi programı bile geliştirdi.

Looney, BP’den çekilme ettiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort