Dağlıca saldırısında oğlu şehit olmuştu! ‘Müjdeli haberi vermek için uyumadım’

Dağlıca’da, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Komando Taburuna 2007’de ağır silahlarla düzenlenen, 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin ise yaralandığı saldırının planlayıcısı olan terörist Müzdelif Taşkın, MİT tarafınca Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da etkisiz hale getirdi.

İçişleri Bakanlığı yapmış olduğu açıklamayla müjdeli haberi verip saldırıda evlatlarını kaybeden bütün şehit ailelerinin yüreğine su serpti.

16 sene sonrasında şehit oğlunun kanın yerde bırakılmamasına sevinip yaşamış olduğu gururla sabaha kadar uyuyamayan baba Mustafa Saraç, şehit oğlunun Pınarbaşı Şehitliği’ndeki kabrini ziyaret etti. Mezar başlangıcında oğluna seslenen Saraç, “Oğlum artık huzurlu uyuyabilirsin, kanın yerde kalmadı” diye konuştu.

“SEVİNCİMDEN SABAHA KADAR UYUYAMADIM”

Oğluna müjdeli haberi götürmüş olan baba Saraç, “Ben oğlum öldüğüne inanmamıştım. 3 ay sonrasında oğlumun olmadığını ayrım ettim. Bütün ağırlığı o vakit çöktü. Bunu mecburen kabul ettik. Saldırından sonrasında hainlerden bir kaçının yakalandığını duyduk. Mahkeme sürecini takip ettik. Gittik geldik aynı şeyler oldu. Ama hain saldırının planlayıcısı, yöneticisi imha edilene kadar kafamızda hep bir soru işareti vardı. Muhakkak tanrısal hakkaniyet yerini bulacaktı. Cenabı Allah bugüne nasip etti. Ben sevincimden ne yaptığımı bilemedim. Sabaha kadar uyuyamadım. Biz yıllarca bu haberleri bekledik. İlahi hakkaniyet eninde sonunda gerçekleşti. Oğlumun kabrini sık sık ziyaret ediyordum. Bugün O’na müjdeli haberi getirdim” diye konuştu.

Hakkari’de şehit olan Samet Saraç, şehadetinden ilkin yakınlarına “Ben şehit olacağım”demişti. Samet Saraç’ın naaşı Ulucami’de kılınan ve binlerce Bursalının katılmış olduğu törenin sonrasında Pınarbaşı Şehitliği’nde gözyaşları içinde toprağa verilmişti.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort