Fenerbahçe iki alanda zirvede

Fenerbahçe’de yeni sürem öncesi yöntem direktörlük koltuğuna oturan ve takımda 3. dönemini geçiren İsmail Kartal, Süper Lig ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde performansıyla göz dolduruyor. Yaz aktarım döneminde ekibe katılan futbolcuların alınan etkin sonuçlardaki oranı da olabildiğince yüksek. Sezona UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme maçlarıyla başlayan sarı-lacivertliler, 3 turda toplam 6 müsabakaya çıkarken, bütün maçları galibiyetle tamamladı. Grup aşamasında da ilk mücadelesini kazanan Fenerbahçe, bu organizasyonda savaşım etmiş olduğu 7. maçı da kayıpsız geçmiş oldu.

Süper Lig’de 14 sene sonra
Avrupa kupalarında almış olduğu etkin sonuçların sonrasında Süper Lig’e de süratli bir giriş yapan Fenerbahçe, yengi serisine devam etti. Gaziantep FK’yı yenik ederek sezonun ilk maçında 3 puana ulaşan Kanarya, sırayla Samsunspor ve MKE Ankaragücü’nü deplasmanda yendi. Daha sonra Antalya ekipleri Antalyaspor ve Alanyaspor’u da yenik eden Kanarya, Başakşehir ve Çaykur Rizespor’a karşı da avantaj sağlayarak ligde çıkmış olduğu 7 maçta 7 galibiyete ulaşıp 21 puan topladı. Fenerbahçe, 2009-2010 sezonu sonrası ilk kez lig başlangıcında bu şekilde bir seriye imza attı.

Sarı-lacivertliler, bu sürem oynadığı 14 resmi maçın tamamında yengi luğu yaşadı.

Kalesine duvar ördü
Fenerbahçe, oynadığı maçlarda savunmasıyla da dikkat çekiyor. Süper Lig’de geride kalan 7 haftada kalesine 12 isabetli şut atılan sarı-lacivertliler, ağlarında sadece 3 gol gördü. Kanarya, son 3 lig maçında ise rakiplerine iki isabetli şut fırsatı tanıdı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında da 7 karşılaşmada 3 gol yedi.

Manchester United’a aktarım olan Altay Bayındır, 4 kez kaleyi korurken, İrfan Can Eğribayat ve Dominik Livakovic de 5’er kez vazife aldı. 14 resmi maçta Fenerbahçe, 5’i Süper Lig olmak suretiyle 9 mücadelede kalesini gole kapatmayı başardı.

Dış sahada gol yemedi
Fenerbahçe, bu sürem 3’ü Süper Lig olmak suretiyle toplam 6 deplasmana maçına çıktı. Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında Zimbru, Maribor, Twente; ligde ise Samsunspor, MKE Ankaragücü ve Alanyaspor’a misafir oldu. Bu maçların tamamında rakiplerine avantaj elde eden sarı-lacivertliler, kalesinde gol görmedi. Kanarya, bu süreçte rakip filelere 12 gol sığdırdı.

Hücumdaki etki, sayılara yansıdı
Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, 7 müsabakada 18 gol atarken, Avrupa Konferans Ligi’nde ise 24 kez gol luğu yaşadı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig’de geride kalan haftalarda rakip ceza sahasında maksimum topla buluşan (254), maksimum net pozisyon yakalayan (34) ve kalesine minimum şut gelen (12) takım konumunda yer alıyor. Kanarya, Adana Demirspor ile beraber ligde maksimum gol atan (18) takım olurken, 7 haftada da gol atan ekipler içinde bu iki takım bulunuyor. Fenerbahçe’de 42 gol 15 değişik isimden gelirken, 1 gol de rakip oyuncu kendi kalesine attı.

Szymanski ve Dzeko ön planda
Sarı-lacivertlilerde atılan 42 golün 23’ü yeni oyunculardan geldi. Ligde son 3 iç saha maçında gol luğu yaşayan Sebastian Szymanski, ligde gol sayısını 5’e yükseltti. Bu sürem performansıyla dikkat çeken Polonyalı orta saha, Fenerbahçe adına 8 gol, 4 asist üretti.
Bosna Hersekli forvet Edin Dzeko da Süper Lig’de 5, Konferans Ligi’nde 2 olmak suretiyle 7 gollük katkı sağladı. 37 yaşındaki star futbolcunun, 2 de asisti bulunuyor. Son lig maçında 1 gol, 1 asistle maçı tamamlayan Dusan Tadic, Avrupa kupalarında bu sürem 4 gol atarken, sarı-lacivertli forma altında 5 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

Sarı-lacivertlilerin ulusal futbolcusu İrfan Can Kahveci, yeni sezonda gösterdiği gol katkısıyla dikkat çekiyor. 28 yaşındaki futbolcu, bu sürem 7 gol, 5 asist yaparak kariyerinin en iyi sürem başlangıcına imza attı.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort