Lider Fenerbahçe’de yaprak dökümü! 3 ayrılık birden

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde hem Süper Lig hem de Avrupa’da görkemli bir başlangıç yapan Fenerbahçe’de kadroda düşünülmeyen isimlerle yolların ayrılması planlanıyor.

YILDIZLAR TRANSFER EDİLDİ

Hareketli bir yaz aktarım devri geçiren Kanarya çoğu yıldızı renklerine bağladı. Fenerbahçe bilhassa Edin Dzeko, Dusan Tadic, Fred ve Cengiz Ünder takviyeleriyle ses getirdi.

14’TE 14

İsmail Kartal yönetiminde sezona bomba gibi bir giriş yapan sarı-lacivertliler, çıkmış olduğu 14 resmi maçın 14’ünü de kazanma başarılı olmasını gösterdi. Perşembe günü UEFA Konferans Ligi’nde Spartak Trnava ile oynayacağı maçı kazanarak yengi serisini 15 maça çıkarmak isteyen Fenerbahçe’de ara aktarım devri için çalışmalar şimdiden başladı.

3 İSİM GÖZDEN DÜŞTÜ

Takvim’de bulunan habere göre yöntem direktör İsmail Kartal’ın kadroda düşünmediği isimlerle ocak ayında vedalaşmaya hazırlanan Fenerbahçe, 3 futbolcusunu gözden çıkardı.

İSTEDİĞİ KATKIYI ALAMADI

Fenerbahçe, geçtiğimiz sürem başlangıcında Marsilya’dan aktarım etmiş olduğu Luan Peres’ten istediği katkıyı alamadı. Geçen sezondan bu yana sakatlık problemi yaşayan Brezilyalı müdafaa oyuncusu, uzun süre sahalardan uzak kaldı. Sarı-lacivertliler, öneri gelmesi durumunda 29 yaşındaki futbolcuyla yollarını ayıracak.

Bu sürem da sakatlık problemiyle uğraşan Peres, UEFA Konferans Ligi’nde 3 maçta 270 dakika süre aldı. Luan Peres’in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor.

DİĞER İSİM SAMET AKAYDİN

Geçtiğimiz sürem ara aktarım döneminde Adana Demirspor’dan aktarım edilen Samet Akaydin de istenen performansı sergileyemeyen oyuncular içinde yer alıyor. 2022/2023 sezonunda yöntem direktör Jorge Jesus’un vazgeçilmezleri içinde bulunan Samet’in performansı sarı-lacivertli taraftarlar tarafınca da bazı zamanlar eleştirilmişti.

Fenerbahçe’nin sürem başlangıcında stoper hattını Rodrigo Becao ve Alexander Djiku takviyeleriyle güçlendirmesi sonrası 29 yaşındaki futbolcunun forma şansı bulması zorlaştı. Yönetim, ara aktarım döneminde Samet Akaydin’e gelecek teklifleri değerlendirme sonucu aldı. Eski ekibi Adana Demirspor’a dönebileceği konuşulan deneyimli müdafaa oyuncusunun ismi Süper Lig ekipleriyle anılıyor.

CİDDİ BİR SAKATLIK GEÇİRDİ

Geçtiğimiz sürem başlangıcında aktarım edilen Lincoln Henrique de yöntem direktör Jorge Jesus’un vazgeçilmezleri içinde yer alıyordu. Portekizli çalıştırıcının sıklıkla sol bek bölgesinde talih verdiği futbolcu, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile oynanan maçta ciddi bir sakatlık geçirmişti. Fenerbahçe, sol diz ön çapraz bağında yırtık olan Brezilyalı oyuncunun ara aktarım dönemine kadar dondurulduğunu açıkladı.

Yönetimin 24 yaşındaki futbolcuya makul teklifin gelmesi durumunda satışına onay vereceği öğrenildi. Lincoln Henrique’nin Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort