19 Eylül Gaziler Günü Sözleri 2023! “Vatan size minnettar”

Ömürlük bir şeref olan gazi unvanını taşıyan yurttaşlarımızın anıldığı 19 Eylül Gaziler Günü, bugün kutlanıyor. Gazilerle alakalı paylaşım yapmak isteyenler, “Gaziler Günü mesajları ve sözleri” araştırıyor.

Gazi Unvanına Layık Mesajlar: 19 Eylül Gaziler Günü Sözleri 2023!

ensonhaber.com

Vatanı uğruna canını ortaya koyan her bir fert, Türk milletinin kahramanıdır. Özgürlük ve istiklal yolunda savaşmış, ruhen ve bedenen yaralanmış her vatandaşımız gazidir.

Sakarya Meydan Muharebesi’nde elde edilmiş büyük zaferin sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurtuluşun simgesi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verildi.

19 Eylül 1923 tarihine gelen bu unvanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verilmesinin sonrasında her sene 19 Eylül Gaziler Günü olarak anılmaya ve yurdun dört bir yanısıra kutlanmaya başlandı.

19 Eylül Gaziler Günü, gazilerin fedakarlıklarını anımsamak ve onların hizmetlerini takdir etmek için bir vesiledir.

Bu güne dair paylaşım yapmak isteyenler, “19 Eylül Gaziler Günü mesajları” başlığıyla inceleme yapıyor.

İşte derin anlamlar taşıyan, romantik ve minnettar Gazilikle alakalı sözler…

Gaziler Günü mesajları 2023

Kahraman Askerimizin taşımış olduğu “GAZİ” ruhu olduğu müddetçe, bütünlüğümüze ve ulusal birliğimize kast edenlerin pis emelleri katiyen gerçekleşmeyecektir. Gaziler Gününüz Kutlu Olsun.

Destanlar уaratan şehit ve gaziler ayrı ayrı birer haysiyet abiԁemizԁir. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluуuz.

Başta Gazi M. Kemal Mustafa Kemal Atatürk olmak suretiyle Milli Mücadele gazilerimize ve terörle savaşım gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin günü kutlu olsun! Saygı ve şükranlarımızla…

Bir şehidimin kanıyla sulanan toprağa ihanet edemem, bir de şehit olmak için dua eden gazimin hakkını ödeyemem!

Kimi gözlerini, kimi ellerini, kimi ayaklarını ay star için feda eden, yürekli, yürekli kahramanlara minnettarız. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim. “Ama vatanım olmadan yaşayamam.” diyen gazilerimiz vatan size minnettardır.

Gazilerimiz, yalnızca yaşarken değil, bu aziz ulus dünya genelinde var olduğu müddetçe bu topraklarda yaşayan hepimiz için bir haysiyet ve şeref vesilesidir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort