Altay Bayındır’dan Galatasaray cevabı! Jorge Jesus’un sistemini eleştirdi

Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile kontrat imzalayan Altay Bayındır açıklamalarda bulundu. Milli kaleci, sarı-lacivertlilerde forma giydirilmiş olduğu dönemde Jorge Jesus’un sistem değiştirmesi icap ettiğini dile getirdi.

Manchester United’a uyarlama sürecini özetleyen Altay Bayındır, “Hayat oldukça güzel. Gerçekten oldukça iyiyim. Herkesin yaklaşımı oldukça sıcak. İlk geldiğimde farklılıklar vardı fakat daha ilkin takip ettiğim için aslında bildiğim bir yere gelmiş gibi oldum. Basketbol maçı gibi izleyenlere zevk veren bir lig. Bizim ülkemizde birazcık daha farklı. Burada futbol oldukça ivedi oynanan bir oyun” dedi.

Manchester United’da forma giymenin gurur verici bulunduğunu dile getiren Altay Bayındır, “İlk duyduğum an kendimi oldukça iyi hissettim. Hep hedefleri olan bir insanım. Burada olmak her futbolcunun hayali. Türk oyuncu olarak burada olmak oldukça gurur verici. Bir oyuncunun bulunmak istediği yer onun istendiği yerdir. İstendiğim yerde olduğum için mutluyum” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe’de oldukça fazla değişkenlik yayınlayan bir yöntem direktör ortamı bulunduğunu belirten Altay Bayındır, “Fenerbahçe’de oldukça kıymetli ve hoş şeyler yaşadım. 4 senede oldukça fazla değişkenlik yayınlayan bir hoca ortamı vardı. Yaklaşık 7-8 adet kaleci antrenörüyle çalıştım. Birine alıştığın vakit diğerine alışman zor oluyor. Bir hocanın etkin olabilmesi için vakit ihtiyacı oluyor. Jorge Jesus’un farklı bir sistemi vardı. Biz oyuncular bu sisteme birtakım zamanlar ayak uyduramadık. 4 senede 5-6 maç üst üste aynı stoperlerle oynamamışımdır. Bir kaleci için bu büyük dezavantaj” diye konuştu.

Dünya Kupası arasının sonra Fenerbahçe’deki değişimle alakalı gelen suali Altay Bayındır, “Farklı bir sistemle oynatan hoca, bir takıma geldiğinde; başlarda öteki takımların çözemediği bir sistem olabiliyor. Bu sistem işe yarayabiliyor, zira senin ne yaptığını bilmiyorlar. Dünya Kupası’na kadar oldukça maç oynadık, artık oyun sistemimiz çözülmüştü. Bazı takımlar, bizlere karşı forvetsiz çıkıyordu. Defans arkasına top atmak için yalnızca kanat oyuncularıyla çıkıyorlardı. Her takımda dostum var. Onların da bana söyledikleri bu şekildeydi. Artık çözümlendiğiniz vakit birtakım şeyleri değiştirmen gerekiyor. Dünya Kupası sonra aynı oyun sistemiyle devam etmeninin sıkıntısını yaşadık” diye cevapladı.

Altay Bayındır, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la alakalı gelen soruya şu yanıtı verdi: “Bir başkan değil de bir abi gibi. İşini iyi hazırlamaya çalışan biri. Fenerbahçe için elinden geleni yapıyor. Bunu canlı gören biriyim. Oyunculara bir abi gibi yaklaşıyor. Onun da verdiği bu savaşım inşallah şampiyonlukla kapatır. Kendisinin buna ihtiyacı var.”

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile karşılaşacakları maçla alakalı konuşan ulusal file bekçisi, “Galatasaray ile karşılaşacak olmak hoş ve farklı bir duygu. Sen de ülkeni temsilen dünya genelinde büyük bir camianın oyuncususun. Onların buraya gelecek olması hoş bir duygu. Ben de onları misafirperver şekilde onları karşılayacağım. Tabii ki benim renkleri uğruna savaş verdiğim bir dizi var ve benim için çalıştığım yer önemli. Ama ülkemin takımının aktörleri benim için değerlidir. Ayrım yapmam, hepsinin başımın üzerinde bölgeleri var. Ama biz de kazanmak için savaşım edeceğiz” dedi.

Sakatlık yaşamış olduğu devri özetleyen deneyimli eldiven, “Sakatlık süreci oldukça zordu. O dönemde eğilip çoraplarımı giyemiyordum. Evde yatakta yatamıyordum. Yumuşaktı çünkü. Sert bir döşek olması gerekiyordu. Yer yatağı yapıyordum. Uzun bir devre yerde yattım. Her gün ağrı kesici alıyordum. Ancak ağrıdan kurtulmak istiyordum artık. Her gün o şekilde oynamak. Zor bir psikoloji. Çünkü zor bir antrenmandan akşam eve geliyordum yemeğe oturuyordum. Rahat değildim. Yediğim yemekten tat alamamaya başlamıştım. En son hocaya söyledim. Hoca da ne yapabiliriz diye baktı. Hep benim tarafımdaydı. Doktorla konuştuk. Ameliyat olmam gerekiyordu. Ağrılarım olduğu dönemde de bile ekibi düşünüyordum. Hiç kaçmam. Bir taraftan şampiyonluk yarışı. Başarılı olmamız gerekiyordu. Ben de inatçı bir insanım. Savaşa devam etmem gerekiyordu” diye konuştu.

Dominik Livakovic transferine dair gelen soruya Altay Bayındır, “Ben ayrıldığım vakit bir kişinin katılması gerekiyordu. Taraftarın da sevdiği, etkin bir kaleci. İnşallah etkin olur. Yolu açık, Fenerbahçe taraftarıyla beraber sevinçli olsun” yanıtını verdi.

Genç futbolcuların spor psikologları ile çalışmaları icap ettiğini belirten Altay Bayındır, “16-17 yaşlarındayken kendi kendime düşündüm. ‘Terapi almam lazım’ dedim. Genç yaşımda terapistle çalışmaya başladım. Aldığım tüm parayı oraya yatırıyordum. Diksiyon hocasıyla çalıştım. Psikologla çalışmaya hala devam ediyorum. Genç oyunculara tavsiyem, spor psikoloğuyla çalışmaları” dedi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort