Sumak, yoğurt ile birleşince adeta bir ilaca dönüşüyor! Kalbi 10 yaş gençleştirme etkisi var

Sofralarımızdan noksan olmayan çoğu baharatın sağlığa bambaşka müspet tesiri bulunuyor. Ekşi tadıyla malum sumak da bu baharatlardan biri.

Sumak, bilhassa diyabet olmak suretiyle kalp ve damar sağlığı için faydalı etkisinde bırakır barındırıyor. Et yiyecekleri ve salatalarda tüketilen sumak, yoğurtla birleştiğinde kalp sağlığını iyileştiren etkisinde bırakır sağlıyor.

Yoğurda eklendiğinde kalbi 10 yaş gençleştirdiği belirtilen sumak, uzmanlar tarafınca da tüketimi tavsiye edilen bir baharat. Doğal deva tesiri yayınlayan sumak yoğurtla beraber tüketildiğinde damar tıkanıklığını önlüyor.

Sumak, içerisindeki bileşenler vasıtası ile vücutta oluşan iltihaplanmayı önleyebilir. Anti-inflamatuar etkileriyle oluşan mikropların vücuttan atılmasını sağlar.

İçerdiği antioksidanlar, yaşlanma karşıtı ilaçlara kafa tutacak cinsten. Vücuttaki fena hücrelerin atılmasını sağlayarak yaşlanma sürecini yavaşlattığı belirtiliyor. Aynı zamanda süreğen hastalıklarına yakalanma riskini azaltmada mühim bir rol oynuyor.

Yoğurtla birleşince etkili bir kür niteliği taşıyan sumak, hazım sisteminin çalışmasına destek olur. Metabolizma hızlandıran etkili karışımı derli toplu olarak tüketince faydalarını göreceksiniz.

Yapılan inceleme sonuçlarında sumak tüketiminin kolesterol seviyesini dengelediği ortaya çıktı. Kolesterolü düzenleyen bu baharatı bilhassa kolesterol rahatsızlığı yaşayan kişilerin derli toplu bir halde tüketmesi gerekiyor.

Toz sumağın yararları olduğu gibi sumak yaprağının da faydalı olduğu değişik sıhhat sorunları bulunuyor. Sumak yaprağı ateşi dindirebilir ve ishal sıkıntısını giderebilir. Antiseptik özelliği vasıtası ile bakteri ve mikroplarla savaşmada olabildiğince etkili.

Sumağın etkili faydalarını ikiye katlamak için yoğurtla beraber tüketmeniz çok daha faydalı olacaktır. Tercihe bağlı olarak değişik alternatiflerde de tüketilebilir. İsteyenler, sumağı demleyebilir.

Bunun için, daha önceden kaynattığınız bir bardak suyun içerisine sumak ilave edin. 3-4 dakika demledikten sonra eleyerek diğer bir bardağa boşaltın. Hazır olan çayınızı sade bir halde içmenizi öneririz. Ancak salatalara ilave ederek de tüketebilirsiniz.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort