Gençlere bedava internet! Bakan Uraloğlu uygulamanın başlayacağı tarihi açıkladı

Bakan Uraloğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanımızla Nahçıvan ziyaretinde önder ve bakanlar seviyesinde durumu gözden geçirdik. Zengezur hattı Türkiye’den Bakü’ye hat sağlayacak. Orta Koridor’un mühim güzergahlarından biri olacak.

Görüşmeler devam ediyor. Nahçıvan’dan Dilucu Sınır Kapısı’na kadar olan hat var, onarımı ve 14 kilometre yeni hat yapılması gündemde. Ermenistan sınırından geçen 43 km’lik Zengezur koridoru. Ermenistan tarafıyla da görüşülüyor. İran tarafınca da koridorun hayata geçirilmesi laf konusu. Hızlıca burayı hayata geçirmeyi düşünüyoruz.

Orta Koridor şu andaki en kısa ve en güvenilir yol. Bakü-Tiflis-Kars olarak süren hat var, bu daha kısa. Türk Cumhuriyetleri ve Uzakdoğu’yu net bir hatla bağlamış olacağız.

Kalkınma Yolu Basra Körfezi’nden başlayıp bizim Ovaköy sınırına kadar ulaşacak olan 1200 km’lik demiryolu ve otoyol projesini konuşuyoruz. Basra’ya gelen bütün yüklerin limandan demiryoluna aktarılmasıyla beraber Avrupa’nın bütün noktalarına ulaşım elde etmiş olacak. Gerçekten tam bir kalkınma yolu. G20’de açıklanan koridora göre 15 günlük süre pozitif yanları olacak bir yol. Bağdat’taydık, lüzumlu görüşmeleri yaptık. Kimseyi ötekileştirmiyoruz, projeye katılmak isteyen bölge ülkelerini çağrı ediyoruz. Katılırsalar onlarla devam edeceğiz. Bizim Akdeniz’de, Ege’de İstanbul ve Karadeniz’de limanlarımız var, deniz ulaşımı imkanı da vermiş olacak. Pekin’den başlayıp Londra’ya kadar giden demiryolu hattımız Marmaray’dan geçiyor. Marmaray’ın birincil hedefi yolcu taşımacılığıdır. 1 milyar yolcuyu geçtik. Bu bizim açımızdan kıymetli. 4-5 saatlik kısımda oradan yük trenlerini geçirebiliyoruz. Yolcu trenlerinin işlemediği dönemde bakım zorunluluğu var.

10 GB BEDAVA İNTERNETTE SON DURUM NE?

Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri talimatlandırdı.  Biz bu mevzu üstünde 3 aydır çalışıyoruz. 3.6 milyon gencimizi kapsayacak bir proje. 3 adet operatörümüzden teklifleri aldık. 10 GB interneti hak eden kişilerin kullanmasını elde etmiş olacağız. Tanımlanmış olan telefonda bunun kullanılmasını biz elde etmiş olacağız. Başkası kullanamayacak. BTK aracılığı ile biz bunu sağlayacağız.

10 GB İNTERNET UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAR?

Bu ay başlarız. En gereksinim olan nokta bu ay. Bizde bu ay içerisinde başlatmış oluruz. Yerli üretim şartı, sınır fiyat konuldu, onun altında kalan yerli üretim markalarına uygulanacak cep telefonu kampanyası var, o da bu ay hayata geçirilir.

Sabiha Gökçen Havalimanı ne işe fayda denen havalimanında tek pist yetmiyor. Sabiha Gökçen’de 700 yaklaşık uçuş var. 17 adet kadar tayyare taksi yolunda uçmak için bekliyor. İkinci pistte de çalışmalar bitti, toparlıyoruz, bu ay içerisinde toplanır, önümüzdeki ayın başlangıcında orayı hizmete açmış oluruz. Kapasite ikiye katlanır.”

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort