Hukuk öğrencilerine anlatıcak enteresan bir olay! ‘Elim değmedi’ dedi! Ölüme neden olmaktan yargılanıyor

Olay, 2 Eylül’de, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Kazım İnanç, memleketinden gelecek yolcu otobüsünü beklemek için, yanına yük nakliyat otomobili alıp perona gitti. İnanç otobüsü beklerken yanına yaklaşan Bayram Turgut, eşyalarını yükleyeceği gerekçesiyle yük nakliyat otomobilini kendisinden istedi. Taraflar arasından münakaşa çıktı. Birbirinin üzerine yürüyüp yumruk atan İnanç ve Turgut’u çevredekiler ayırdı. Perondan ayrılan İnanç ile Turgut, kalp krizi geçirdi. Eşinin gözleri önünde yere yığılan Turgut’a çevredekiler müdahale etti. Kalp masajı meydana getirilen Turgut, ihbarla vaka yerine sevk edilen ambulansla kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi’nde yaşamını kaybetti. Kalp krizi geçiren Kazım İnanç da hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

‘HASTAYIM, MAKTULÜ DARBEDECEK DURUMDA DEĞİLİM’

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca vakayla alakalı tahkîkat başlatıldı. Tedavisinin tamamlanmasının sonrasında gözaltına alınan Kazım İnanç, işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. ‘Taksirle ölüme niçin olma’ suçlamasıyla çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen İnanç, “Ben darbetmedim. O bana saldırdı. Benim elimdeki arabayı almak istedi. Ben de ‘Eşya alacağım’ dedim. ‘Bana versen ne olur?’ gibi şeyler söyledi. Bana küfretti. Bana niçin küfrettiğini sorduğumda saldırdı. Ben yere düştüm. Benim muhtelif hastalıklarım var. Maktulü darbedecek durumda değilim. Sadece o bana vurdu. Ben mutlaka kendisine vurmadım. Benim elim ona değmedi, ben ona vurmak istedim fakat vuramadım. Bu vakadan sonrasında sigara içti. Etrafı gezindi. Üzerinden 20 dakika geçti. Sonra yere düştü. Oradan biri maktulün sara hastası bulunduğunu söylüyordu. Ben mutlaka maktule zarar vermedim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmak suretiyle salıverilmemi istek ediyorum” dedi.

İnanç’ın avukatları da Bayram Turgut’un ölü muayene raporunda darp ve cebire rastlanmadığını, müvekkillerinin ağır hasta ve hekim kontrollerinin olduğunu, yaşlı olduğunu, vakası gerçekleştirmeye gücünün olmadığını, kendisinin de vakadan sonrasında kalp krizi geçirdiğini belirterek, adli denetim hükümlerinin uygulanmasını istek etti. Adli denetim hükümlerini tatbik eden Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Kazım İnanç’ı haftada 2 gün polis merkezine giderek imza atmak şartıyla, tutuksuz yargılanmak suretiyle özgür bıraktı.

‘HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE ANLATILACAK ENTERESAN BİR OLAY’

Kazım İnanç’ın avukatı Ercan Kılıç, vakayla alakalı açıklamasında, “Olay, oldukça müstesna bir olay. Ne yazık ki hukuk fakültesi öğrencilerine kolay vaka olarak anlatılabilecek denli, ilginç bir olay. Hakkında adli denetim sonucu aldığımız müvekkilimizin de bu vakadan kaynaklı derin keder içinde bulunduğunu anlatım etmek istiyorum” dedi.

OLAY ANI KAMERADA

Öte taraftan Kazım İnanç ile Bayram Turgut’un kavga etmiş olduğu ve Turgut’un kalp krizi geçirdiği anlamış olur otobüs terminalinin emniyet kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde İnanç’ın peronda oturmuş olduğu sırada, Turgut’un yanına geldiği, bir müddet konuşan ikilinin münakaşaya başladığı, sonrasında da birbirlerine vurmuş olduğu görüldü. Çevredekiler tarafları ayırırken, bir öteki açıdan kaydedilen görüntüde ise kavganın derhal sonrasında Bayram Turgut’un aniden yere yığıldığı, çevredekilerin yardım ettiği, 1 kişinin kalp masajı yapmış olduğu görüldü. Sağlık ekiplerinin müdahalesi de görüntülere yansıdı.  

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort