Çetnik selamı nedir,? Çetnik selamı ne anlama geliyor? Dusan Tadic neden çetnik selamı verdi?

Fenerbahçe’nin bu sürem ekibine katmış olduğu Sırp yıldız Dusan Tadic ülkesinin ulusal ekibi uçağında Çetnik selamı verdi. Fenerbahçe’nin star oyuncusu Dusan Tadic, Sırp tenisçi Djokovic’in şampiyonluğunu kutlarken selamı ile gündem oldu. Bazı taraftarlar bu durumu düzgüsel karşılarken bazıları ise Tadic’in bu durumu kasıtlı yaptığını ve ceza alması icap ettiğini söylediler. 

Taha Akgül Kimdir?

Taha Akgül Kimdir?

Çetnik selamı nelerdir ve iyi mi bir anlamı var?

Çetnik Selamı, Sırp ırkçıları tarafınca kullanılan ve Bosna Savaşı’ndan kalan karanlık bir işarettir. Bu selam, Sırp zafer işareti olarak kabul edilir ve zamanı Bosna Savaşı faciasının korkutucu bir hatırasıdır.

Serçe ve yüzük parmakları kapatılarak yapılırken, baş, işaret ve orta parmak aleni tutularak oluşturulur. Bu işaret, Sırp zaferini temsil eder.

Bosna Savaşı sırasında, ırkçı Sırp çetelerinin Boşnak Müslüman aileleri öldürdükten sonrasında serçe ve yüzük parmaklarını kestikleri biliniyor. Bosna’daki soykırımın yırtıcı lideri Miloseviç Kasabı ve onun Çetnikleri, 200 bin Bosnalı Müslümanı, Türk oldukları gerekçesiyle katletmişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort