Ali Çamlı: Avrupa’da posası çıkmış oyuncularla değil, bizim kendi çocuklarımızla sahada olacağız

Avrupa Kayserililer Derneği’nin Almanya’nın Köln kentinde düzenlemiş olduğu toplantıya katılan Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 30 senedir Kayserispor’un içerisinde yer aldığını dile getiren Ali Çamlı, “Türkiye ligi bilinen ilk 4 içerisinde iddianız yoksa gevşiyorsunuz. Geçen sene 9’uncu sırada tamamladık. Transfer yasağı var 14 milyon 500 bin Euro’luk. Kamuoyuna yansıtmadan başladık ödemeye. 15-20 senelik bir borç. Bakan beyin, vali beyin, belediye başkanımızın desteği sayesinde oluşturulan dosya sayısını 53’den 40’a indirdik. Tabii bir ara ödemeye başlayınca mahkeme kararıyla 63’e çıkmış olduğu da oldu. Şu an 13 dosyaya indirdik. Transfer yasağını Allaha şükür kaldırdık. Bu arada Giresunspor’un kalecisi ile imzaladık. Julian Jeanvier, Hasan Ali Kaldırım, Aylton Boa Morte, Stephane Bahoken ile anlaşmaya vardık. Transfer tutarı olarak bir sınır koyduk. Biz bir An0adolu takımıyız, transfere 500 bin Euro’nun üstünde paraya imza attırmam. Şu an futbolculara birer maaş borcumuzdan diğer hiç bir borcumuz yok” diye konuştu.

“15 BİN ÜYE SAYISINA ÇIKAMAZSAK ESKİYE DÖNERİZ”

Avrupa’da kendi aktörleri ile sahada olacaklarını belirten Ali Çamlı, “Avrupa’da posası çıkmış oyuncularla değil, bizim kendi çocuklarımızla sahada ilk 11′ de olacağız. Sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Sizler bizlere öneri edeceksiniz, ‘alın bu çocuğu’ diyeceksiniz. Şu anda Kayserisporumuz Türkiye’nin en muntazam kulübüdür. En büyük idealim Kayserispor’u Avrupa’da oynatmak ve sonrasında işi zirvesinde, tadında, doğru muntazam yönettiğine inandığımız kişilere bırakmak. Kulübün kurultay üyesi 400 tanesi işçi kardeşimiz. Beni tanıyan, tanımayan üye olsun. Avrupa’dan kurultay üyesi olun. Tüzüğe bunu koydum. Gerekirse internetten bile oy kullanın. Minimum 15 bin üye sayısına çıkamazsak eskiye döneriz” diye konuştu.

“TÜRKİYE KUPASINI ALSAYDIK AVRUPA’YA GİDEMEYECEKTİK”

Verilen emeklerin denetlenmediği taktirde eskiye dönüleceğini aktaran Çamlı, “Sizlerin desteğine ihtiyacım var. Hep birlikte haiz çıkacağız. Bunu vazife bilip, üye olarak destekleyeceğiz. Türkiye kupasını alsaydık Avrupa’ya gidemeyecektik. Çünkü lisansımız yoktu. Bu kupanın alınmaması hayırlı oldu. Yoksa rezil olacaktık” ifadelerini kullandı.

Başkan Ali Çamlı, kendinden önceki dönemde yanlış transferle alınan oyunculardan misal vererek, 13 dosyalarının kaldığını belirtti. Çamlı, Bertolacci ile meydana getirilen 3,5 senelik sözleşme, yüksek maliyet ve yanlış alınan oyunculara değindi. Kulübün ciddi şekilde dolandırıldığını anlatım eden Çamlı, iyi hizmeti alkışlayacaklarını, kötülüğü de affetmeyerek, üstüne gideceklerini söyledi.

Başkan Çamlı, birtakım oyuncularının İngiltere dahil birçok kulüpten öneri aldıklarını anlatım ederek, “25 milyon edecek oyuncuyu niye 2,5 milyona verelim” dedi.

“GELİNEN NOKTA EN TEMİZ NOKTADIR”

Başkan Çamlı, Çağdaş Atan’ın Başakşehir’de etkin olmasını istediğini, gidişi ile bütün yöneticilere müspet mesaj verdiğini kaydetti. Başakşehir maçı öncesinde oyunculara pirim lafı verdiğini belirten Çamlı, “Çıkın oyun kuralları içinde, oynayın ekstra priminizi de alın diye söyledim. Transfer yasağını kaldırmamış olsaydık 100 milyon TL ceza alacaktık. Biz bundan sonrasında Kayserispor için daha iyi neler yapabiliriz bunlara bakacağız. Gelinen nokta en saydam ve en pak noktadır. Bunun devam etmesi için üye olarak yardımcı olunması gerekiyor. En iyi şekilde Kayserimizi temsil etmeye devam edelim” diyerek laflarını tamamladı.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort