Fenerbahçe, Ersun Yanal’ı etkiledi! ‘6,7,8 de gelebilirdi’

Trendyol Süper Lig’in 7’nci haftasında Fenerbahçe, Rizespor barajını 5-0’lık net bir galibiyetle geçti. Sarı-lacivertlilerin değişik zaferinin sonrasında Ersun Yanal değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe’nin top rakipteyken daha iştahlı bir imaj sergilediğini belirten Ersun Yanal, “Fenerbahçe topu kendisinde tutuyorken iştahlı ve zevkli oynuyor. Esas farkı top rakipteyken belli oluyor. Top rakipte olduğunda daha iştahlı oynuyor” dedi.

Sarı-lacivertlilerin sahaya yerleşmesinin başarılardaki tesirini özetleyen Ersun Yanal, “Özellikte takımın iyi yerleşmesinden meydana gelen bir başarı var. Doğru yerleşme rakibin tüm planlarını bozuyor. Baskıyı yedikçe rakipler oyundan kopmaya başlıyor” yorumunda bulundu.

Taraftarın beklediği futbolun oynandığını belirten Ersun Yanal, “Rakibin dengesini bozduğunuz yerde kolaylıkla topla oynayıp rakibi sahadan siliyorsunuz. Taraftarın beklediği, hoşlanılmış olduğu şeyi Kadıköy’de yaptığında ayrı bir hoş oluyor” diye konuştu.

Rizespor’un ilk golden sonrasında dağıldığını dile getiren Ersun Yanal, “Fenerbahçe bu iştahı fazlasıyla aldı bu maçta. Perşembe günü oynadığı maçta rakibi Fenerbahçe’yi oynattı. Rizespor birazcık daha sert bir dizi fakat erken golle o da dağıldı” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe’nin bu tempoyu sürdürmesi durumunda ayrım yaratmaya devam edeceğini vurgulayan Ersun Yanal, “Ağır ve agresif müdafaa Fenerbahçe’yi pozisyonlara götürdü. Bence 6,7,8 de gelebilirdi. Fenerbahçe’nin oynadığı maçlardaki temponun dışına çıktı. Fenerbahçe bu tempoyu sürdürürse ayrım yaratmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort