Türkiye tek ses

Başkent’te İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik bombalı tecavüz girişimi, iktidar karşıcılık ayrımı olmaksızın siyasiler tarafınca lanetlendi. Yapılan açıklamalarda teröre karşı kararlılık savaşım mesajı verildi, vurulan polislere acele şifa dilendi.

TBMM Genel Kurulu’nun yeni yasama yılı nedeniyle milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da gerçekleşen tecavüz girişimine değindi. Erdoğan, şunları söyledi:

‘EMELLERİNE ULAŞAMADILAR’

“Terör örgütünün sınırlarımız dışındaki varlığını kaldırarak bu belayı ülkemiz için tehdit deposu olmaktan çıkarmak istiyoruz. Bu çerçevede son yıllarda elde ettiğimiz başarıları yeni kazanımlarla daha ileri taşımak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son terörist bertaraf edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu sabah (dün) güven birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde 2 caninin etkisiz hale getirilmiş olduğu eylem, terörün son çırpınışlarıdır. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kasteden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır, katiyen da ulaşamayacaktır. Olaya müdahale sırasında vurulan polislerimize Allah’tan şifalar diliyorum.”

‘İÇİŞLERİ BAKANI GÖREVİNİ YAPTI’

Erdoğan, hususi celse oradan da gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, kendisine yöneltilen Ankara’daki terör saldırısı sorusuna mukamele “İçişleri Bakanı görevini yaptı” ifadelerini kullandı.

*TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir halde savaşım eden kahraman güven güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanısıra olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve birliktelik içerisinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun.

* Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Hain terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Açılan ateş kararında vurulan kahraman polislerimize acele şifalar diliyor, terör ve teröristle, huzurumuzu bozmaya çalışan bütün odaklarla amansız mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

MSB’DEN ANLAMLI MESAJ

* Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara’daki bombalı tecavüz girişiminin sonra terörle savaşım konusu ile ilgili teröristlere gözdağı durumunda bir izahat yaptı. Bakanlığın sosyal medya hesabından meydana getirilen açıklamaya göre Bakan Güler, İçişleri Bakanlığı’nın önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetledi. Olayda hafifçe şekilde vurulan polislere ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Güler, “eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azimle ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

* Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu alçak saldırıda vurulan kahraman polislerimize acele şifalar diliyor, İçişleri Bakanlığımız personeline ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Terörle mücadelemizi yurt içi ve yurt haricinde kararlılıkla sürdüreceğiz.

* AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: TBMM’nin derhal yanısıra meydana getirilen hain saldırının hedefi ulusal iradedir, milletimizin huzuru ve güvenliğidir. Devletimiz, ulusal iradeye karşı meydana getirilen hiç bir saldırıya geçit vermemiştir, vermeyecektir.

‘GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vaka sonrası İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı telefonla aradı. Terör saldırısı ve yaralı güven güçlerinin sıhhat durumu ile ilgili malumat alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu duyurduğu mesajda da “Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep birlikte savaşım edeceğiz, hain emellere katiyen fırsat vermeyeceğiz. Geçmiş olsun Türkiyem” dedi.

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Emniyet Genel Müdürlüğümüzü direkt olarak hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin alçak ve kanlı teşebbüsleri oldukça şükür berhava edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal huzur ve güvenliği sağlama hikayesinde tavizsizdir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar katiyen emellerine muvaffak olamayacaklardır. Bilinsin ki terörün kökü ulusal birlik ve dayanışma ruhuyla kazınacaktır. Türk polis teşkilatına, aziz milletimize ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

* İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acele şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın.

* SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Terör saldırısının faillerini kınıyorum. Gazı Meclisimizin açılacağı günde meydana getirilen bu saldırının bütün yönleriyle aydınlatılmasını diliyor, vurulan güven mensuplarımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

* DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: Alçak saldırıyı gerçekleştiren teröristleri lanetliyorum. Allah beterinden saklasın.

* DEVA Genel Başkanı Ali Babacan: Teröre ve şiddete karşı milletçe yan yana duracağız ve her vakit savaşım edeceğiz.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort