Yıldırım Aktuna kaç yaşında, kim? Yıldırım Aktuna öldü mü, aslen nereli?

Yıldırım Aktuna kimdir? Yıldırım Aktuna kaç yaşında? Yıldırım Aktuna öldü mü? Yıldırım Aktuna niçin öldü? Yıldırım Aktuna ölüm nedeni? Yıldırım Aktuna’nın yaşamını sizler için araştırdık…

Yıldırım Aktuna kimdir?

Yıldırım Aktuna 22 Mart 1930 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 1948 senesinde İzmir Karşıyaka Lisesi’nden mezun oldu ve aynı sene askeri talebe olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamladı. 1954 senesinde tıp fakültesinden mezun oldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde nöropsikiyatri uzmanı, yarbay ve başhekim olarak çalıştı. Başhekimlik yapmış olduğu süre süresince gösterdiği başarı ve değişimle dikkat çekti ve Bakırköy halkı tarafınca sevildi. Bu başarısı ona SHP’den Bakırköy Belediye Başkanlığı’nı kazandırdı.

1970 senesinde Zeliha Berksoy ile evlendi. Çift 4 sene sonrasında boşandı.

1991 mebus seçimlerinde SHP’nin etkin belediye başkanlarını kaybetmemek için mebus adaylığına izin vermesi üstüne DYP talibi olarak kazanmıştır ve 49. hükümette Sağlık Bakanı olarak vazife yaptı. Aktuna, bu sıhhat reformu kapsamında 1. ve 2. Ulusal Sağlık Kongrelerini topladı.

50. Hükümet’te Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak vazife yapan Aktuna, 7 Mart 1996’da 53. Hükümet’te tekrar Sağlık Bakanı olarak atandı ve 54. Hükümet’te Sağlık Bakanı olarak kaldı. 55. hükümette gene Devlet Bakanı olarak vazife yaptı.

Ali Akyüz kaç yaşlarında aslen nereli? Ali Akyüz niçin gündemde?

Ali Akyüz kaç yaşlarında aslen nereli? Ali Akyüz niçin gündemde?

Aktuna, 2003 senesinde Liberal Demokrat Parti’ye katıldı ve bu partinin genel başkan yardımcısıydı.

29 Eylül 2007’de pankreas kanserinden yaşamını yitiren 77 yaşındaki Yıldırım Aktuna, 2 Ekim 2007’de son yolculuğuna uğurlandı. Törenler, Aktuna’nın 1979-1988 yılları aralığında başhekimlik yapmış olduğu Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde, sonrasında 1989-1991 yılları aralığında belediye başkanlığı yapmış olduğu Bakırköy’de düzenlendi. Aktuna’nın naaşı daha sonrasında Ataköy Camisi 5. Bölüm’de kılınan namazın sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bir çocuğun babasıydı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort