TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye teröre teslim olmayacaktır

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle; Milletimizin ulusal iradenin karargahı olan TBMM’nin açılış gününde, TBMM’ye birkaç yüz metre ötede terör saldırısı yapılmasının ne anlamlar içerdiğini biliyoruz. Teröristlerin 1 Ekim’i seçmesi manidar. Türkiye katiyen ve katiyen terörün gündemine teslim olmayacaktır.

Her şeyden ilkin 28’nci yasama yılının ikinci yılının hayırlı olmasını, TBMM’de yapacağımız mesaide milletimizin hak ve hukukunu koruyan milletimizin menfaatlerini ileriye taşıyan kararlı çalışmalarımızda etkin olmamızı diliyorum.

“ORTAK HEDEFLER ETRAFINDA BİRLEŞECEĞİZ”

29 Ekim’de Cumhuriyetin ikinci asrına gireceğiz. Bizim gibi büyük milletlerin hedefleri olur, varmak istedikleri hedefler olur, bu TBMM’yi kuran irade 1920 şartlarında istiklal ve hürriyet fikri çevresinde kurmuştur.

Ortak hedefte aramızdaki değişik fikirleri, siyasal farklılıkları bir tarafa bırakarak ortak hedefler çevresinde birleşeceğiz. Meclis’in itibarının yükseltilmesi her insanın sorumluluğu olduğuğu gibi en başında bizlerin sorumluluğudur.

“TBMM, BİR DARBE ANAYASASI OLAN 1982 ANAYASASINDAN KURTULMAK MECBURİYETİNDEDİR”

Bu çerçevede TBMM’de yeni bir grubun altıncı bir grubun kurulduğunu biliyoruz. O öbek salı günü başkanlık divanı ve komisyon üyesini bildirdikten sonrasında Meclis’te alacağı yer belirleme edilecektir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının hiç kuşkusuz bir dizi ödevlerinin bulunduğunu bir kere daha anımsamak durumundayız. TBMM, bir darbe anayasası olan 1982 anayasasından kurtulmak mecburiyetindedir. Önyargısız doğru zeminlerle tartışarak her birimiz sepetlerimizdeki pamukları ortaya koyarak yeni bir anayasa ile inanılmaz çaba sarf edeceğiz.

Bu anayasa yeni, sivil, çoğulcu, kapsayıcı ve insan odaklı ulusal anayasa olmak durumundadır. Türkiye’nin düşünce sahibi tüm grupların samimi bir halde katılımını sağlayacağız. Üniversitelerin, hukuk çevrelerinin, fikri olan her kesimin aleni olarak yer almasını Meclis olarak hep birlikte sağlayacağız.

Türkiye hem içerisinde bulunmuş olduğu şartlar, dış politikada yakalamış olduğu oldukça boyutlu dış siyaset Meclisimizi dış politikada etken hale getirmeyi mecburi kılıyor.

Meclis’imizin gündeminde kendi içimizdeki gündemler yani milletimizin yasal çalışmaları haricinde internasyonal alandaki gelişimleri takip edebilmek Meclis’imizin gündeminde olacaktır.

“TEDBİRLERİMİZİ ALACAĞIZ”

İklim krizlerini, besin krizlerini, enerji krizlerini yakınen izleyerek lüzumlu adımlarımızı atacak, lüzumlu tedbirlerimizi alacağız.

TBMM olarak tavrımızı her vakit ortaya koyacağız. Başta Avrupa kıtası olmak suretiyle yabancı düşmanlığı, muhacir karşıtlığı, İslamofobi karşısında Meclis olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz.

Avrupa kıtasında birtakım ülkelerin İslam karşıtı propagandaya zemin hazırlamaları, faşist, ırkçı bürokrat müsvettesi eylemi olmaktan çıkarak polis nezaretinde Kur’an’ı Kerim’in yakılması katiyen hoşgörme göstereceğimiz bir husus değildir.

TBMM olarak Avrupa’nın bürokrasi yapıcı merkezlerine tavsiyemiz şudur: Bazı ülkelerde gelişen, bürokrasi tarafınca yardımcı gören İslam karşıtı eylemlerin bir an evvel sonlandırılması TBMM’nin, Türk milletinin asli beklentilerinden birisidir.

Ayrıca şu tavsiyeyi de dost hane bir halde Avrupa’daki siyasetçilere yapmak isterim. Sadece Kuran’ı Kerim’in yakılması ile Müslümanların kutsallarına hakaret değil, oldukça daha ağır bir bürokrasi sonucunu doğuran çirkin gelişmedir. Bu faşist saldırılara karşı Avrupa siyaseti izleyici kalırsa, Avrupa’nın ana eksen bürokrasi damarları zehirlenecek. Avrupa’nın demokrasisini işleten damarları köreltecektir. TBMM üstüne düşen tüm sorumluluğu yerine getirecek, lüzumlu ikazları ilgililere yapacaktır.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort