Suç örgütü lideri Bora Kaplan’ın iki adamı daha yakalandı!

Ankara genelinde 2016- 2023 yılları aralığında etkinlik gösteren; lüks eğlence merkezi, bar, pavyon, gece kulübü şeklindeki işletmeleri baskı dibine alarak, yasadışı yollarla ele geçiren, başta silahlı yaralama, kalifiye yağma, kasten yaralama gibi çoğu suça karışan Ayhan Bora Kaplan’ın liderliğindeki kabahat örgütüne yönelik tahkîkat sürüyor. Soruşturma kapsamında hırsızlık ve uyuşturucu suçları başta olmak suretiyle çoğu suçtan kaydı bulunan Ayhan Bora Kaplan’ın örgütüne üye 2 şahıs daha gözaltına alındı. Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlemiş olduğu eş zamanlı operasyonda firar olarak aranan Salih Samet Ö. ve Umutcan Y. yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde meydana getirilen aramalarda ruhsatsız tabanca, tabancalara ait mermiler ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.

RUHSATSIZ TABANCALARLA KORUMA GÖREVİ

Şüphelilerin örgütün kontrolünde bulunan gece kulüplerinde ruhsatsız tabancalarla koruma rolü yaptığı, teşkilat lideri ve yöneticilerinin talimatıyla silahlı adli vakalara karıştıkları belirleme edildi.

İşlemlerinin tamamlanmasının sonrasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden Salih Samet Ö. adli denetim hükümleri uygulanarak özgür bırakılırken, Umutcan Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN HAVALİMANINDA YAKALANDI

Suç örgütünün lideri Ayhan Bora Kaplan, daha ilkin yurt dışına kaçmaya çalışırken Esenboğa Havalimanı’nda polis tarafınca gözaltına alındı. Bugüne kadar örgüte yönelik meydana getirilen operasyonlarda aralarında Kaplan’ın da bulunduğu 36 şüpheli yakalanırken, bunlardan 19’u tutuklandı. Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort