Selçuk Bayraktar’dan Elon Musk ve TEKNOFEST yorumu: Memnun oluruz

İzmir’deki Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde kapılarını açan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in 4’üncü gününde muhtelif hava gösterileri gerçekleşti. Her yaştan vatandaşın alaka gösterdiği festivalde, aktivite alanı girişinde bazı zamanlar kesafet yaşandı. İzmir semalarında havalanan Bayraktar Akıncı, Jandarma Çelik Kanatlar ile buluştu. İnsansız hava aracı ile beraber piste yakın noktada izleyenlere yaklaşan Bayraktar Akıncı, vatandaşları selamladı. Jandarma Çelik Kanatlar ve Bayraktar Akıncı, izleyenlerin alkışları eşliğinde bir kol uçuşu gerçekleştirdi.

SELÇUK BAYRAKTAR, CNN TÜRK’E KONUŞTU

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK kadrosundan Serdar Er ve Bilal Söyleyenoğlu bir araya geldi.

Bayraktar açıklamasında, ‘Bugün haftaiçinden tümünden daha oldukça bir alaka görüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. senesinde üç TEKNOFEST düzenlemiştik. Final İzmir’de görkemli oluyor.

Bütün Ege’den hatta İç Anadolu’dan Erzurum’dan Kayseri’den katılım var. 100. yılda son TEKNOFEST olmasından kaçırmak istemeyen yurttaşlarımız gelmiş. Edindiğim bilgiye göre, Almanya’dan ziyaretçi oldu. Dünyadan da değişik yerlerden gelenler var.’ dedi.

ELON MUSK’IN TEKNOFEST MESAJI

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın TEKNOFES paylaşımını da değerlendiren Bayraktar, ‘Biz biliyorsunuz 9 milyona yakın ziyaretçi ağırlık 9. TEKNOFEST’te. kuşkusuz kendisini de bekleriz, memnun oluruz.’ ifadelerini kullandı.

HER YAŞTAN İZMİRLİ ALANDAYDI

TEKNOFEST ziyaretçilerinden Fulya Rahat, 2,5 aylık bebeğiyle beraber Bayındır kazasından geldiğini belirtip, “Yol iki saat sürdü. İçeri girerken de kalabalıktı, bir hayli sıra bekledik. Bebekle geldim. Ama zor olmadı” dedi.

Eşi Gizem Topçu ve 3 yaşındaki ikizleri Barlas ve Bulut ile beraber TEKNOFEST’e gelen Mehmet Topçu da “Cumartesi tatili fırsat bilip, geldik. Bu kadar kalabalığı beklemiyordum. Şehir merkezinden 2 saatte geldik” ifadelerini kullandı.

Alanı bastonuyla gezen Münevver Tunçer (68) ise “Ben Kemalpaşa’dan geldim. Yol uzun sürdü fakat geldiğimize değdi. Her şey oldukça güzel. Allah daha güzellerini nasip etsin” diye konuştu.

“İZMİR’DE OLMASINA SEVİNDİK”

Bayındır’dan geldiklerini söyleyen Fatma Demircioğlu da uçuş gösterilerini oldukça beğendiğini dile getirip, “Hafta sonu olmasını bekledik. Yolumuz uzundu. Ankara ve İstanbul’dan sonra şehrimize gelmesini istiyorduk. İzmir’de bulunmasına sevindik” dedi.

Etkinlik alanında üç kardeşiyle gezdiklerini kaydeden Melike Karaman (12), “Saat 08.00’de gelmemize karşın garip kalabalıktı. Gösterileri izliyoruz. Pilotlarla resim çekildik. Helikopterlere baktık. Özellikle Kızılelma oldukça dikkatimi çekti. İlk kez bu kadar büyük bir uçağı yakından gördüm. Kardeşlerimin de hoşuna gitti. Teleskoplardan baktık. İmece ve 6A uydusunu gördük. Bizim için iyi bir tecrübe oldu” diye konuştu.

Yavuz Ali Karaman (10) da “TEKNOFEST büyük bir gurur. İcatlar oldukça güzel. İnşallah daha da iyi gider. 8 yaşındaki kardeşim Reyyan da yanımda. O da oldukça sevdi” ifadelerini kullandı.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort