Beklenen yağış iyi gelmedi!

İSTANBUL DHA, İHA – İstanbul’da barajlardaki su seviyesi düşerken gözler sonbaharla beraber gelmesi beklenen yağıştaydı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ikazlarının sonrasında kentte önceki akşam başlayan sağanak yağış, dün de sürdü. Ancak beklenen yağış, su baskınlarına niçin oldu. Önceki akşam yaşanmış olan su baskınlarına dün yenileri eklendi.

Yağışın su baskınlarına dönüştüğü yerlerden biri Fatih oldu. Kapalıçarşı ve Tahtakale de su baskınlarından nasibini aldı. Tahtakale’de sokaklar su altında kalırken esnaf, dükkan önlerindeki tezgahlarını yağıştan güvenliğini sağlamak için uğraştı. Kapalıçarşı’da da esnaf dükkanların içerisine kadar ilerleyen suyu paspasla temizlemek için uğraştı. Turistler ise, esnafın temizlik çalışmaları esnasında Kapalıçarşı’yı gezmeye çalıştı.

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu’ndan meydana getirilen açıklamada da “Her şiddetli yağmur sonrası yaşanmış olan bu vaziyet esnafı sıkıntıya sokmakta bizleri de biçare bırakmaktadır. Kapalıçarşı’daki su taşkınlarının altyapı hakkında bulunduğunun bilinmesi ehemmiyet arz etmektedir” denildi.

Suyun içerisinden geçtiler

Şiddetli yağmur nedeniyle Samatya’da yeni meydana getirilen alt geçidi de su bastı. Belediye ekipleri yolu trafiğe kapatıp tedbir alırken, birtakım sürücüler uyarılara aldırış etmeden alt geçitte biriken suyun içerisinden geçti. Ekipler, biriken yağmur suyunu tahliye etmek için çabalama başlattı.

Taksim’de de dün öğlen saatlerinde bir anda bastıran yağmur vatandaşları zor anlamış olur yaşattı. Evlerinden hazırlıksız çıkan birtakım vatandaşlar kafalarına karton tutarak yağmurdan korunmaya çalışırken, kimisi duraklara kimisi de binaların saçaklarının dibine sığındı. Beyoğlu’nun ara sokaklarında ise bir binanın çatısından ve merdivenlerden akan yağmur suları ortaya şelaleyi çağrıştıran sahneler çıkardı.

Yol çöktü

Şişli’de de Harbiye Mahallesi Kadırgalar Caddesi’nde göçük oluştu. Yaklaşık bir metre derinliğindeki göçük nedeniyle sürücüler zor anlamış olur yaşadı.

Kepçeyle toplu taşıma!

Zeytinburnu Yedikule Mahallesi Belgradkapı Caddesi’nde de vatandaşlar yoğun su birikintisi nedeniyle ilerleyemedi. Yerlerinden kıpırdayamayan vatandaşların yardımına o sırada orada bulunan operatör iş makinasıyla koştu. Operatör, vatandaşları iş makinasının kepçesine bindirerek güvenli bölgeye taşıdı.

Metro istasyonu

Yağış, Anadolu Yakası’nda da tesirini gösterdi. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar suya gömüldü. Pendik’te Fevzi Çakmak-Hastane Metro İstasyonu’nu su bastı. Biriken sular, istasyon merdivenlerinden içeri aktı. Metro istasyonu, biriken su nedeniyle vatandaşların girişine kapatıldı. Suyun tahliye edilmesinin sonrasında istasyon tekrar açıldı.

Hafta sonu dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yağışla alakalı izahat yapıldı. Farklı bölgelerde metrekareye 20 kilogram ile 220 kilogram içinde yağış düşmüş olduğu kaydedildi. En fazla yağış alan ilçeler Arnavutköy ve Başakşehir oldu. Açıklamada yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi. AKOM yarın öğle saatlerine kadar yöresel olarak metrekareye 100 kilogram ve üstü olmak suretiyle şiddetli yağışların görülebileceği konusu ile alakalı da uyarıda bulundu.

İki vasıta devrilen duvarın altında kaldı

Pendik Kurtköy Mahallesi Üstün Caddesi’nde dün sabah 08.30 sıralarında şiddetli yağmur nedeniyle trafik durma noktasına geldi, caddede araçlar bir müddet beklemek zorunda kaldı. O sırada Kurtköy Spor Salonu’nun istinat duvarı bir araba ile işçilerin bulunmuş olduğu servis minibüsünün üstüne devrildi. Otomobil sürücüsü ile minibüsün şoförü kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken, beş işçi minibüste mahsur kaldı. İhbar üstüne vaka yerine polis, itfaiye ve sıhhat kadrosu sevk edildi. Dört şahıs hızlıca minibüsten yaralı olarak çıkarılırken bir işçi itfaiye ekiplerinin bir saat devam eden çalışması kararında kurtarıldı. Minibüs şoförü Mürsel Ergün, “Çok yağmur yağıyordu, hiç bir taraf görünmüyordu. Aniden duvar araçların üstüne çöktü. Korku ve ürkü yaşadık” diye konuştu.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort