Evlerinin yıkımını gözyaşları içinde izlediler! ‘Burası güvenilir diye aldık’

6 Şubat depreminde ağır hasar alan illerden biri olan Malatya’da yüksek kattan oluşan binaların bulunmuş olduğu Bostanbaşı Mahallesi’ndeki binaların yıkımı patlayıcı kullanılarak sürüyor. Bugün de Çiftlik Caddesi üstünde bulunan 13 kattan oluşan Eryaman Süreyc Konutları’nın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım öncesi polis ekipleri bölgeye çıkan bütün yolları kapatırken, alınan önlemlerin sonrasında geri sayım ile beraber 13 kattan oluşan bina patlayıcı yardımı ile saniyeler içinde yerle bir oldu. 224 kilo patlayıcının kullanıldığı patlatmayı canlı canlı izleyen bina sakinleri ise gözyaşlarına hakim olamadı. Site sakinlerinden Esma Koç, hemen hemen bir sene ayak üstü depremde ağır hasar alan evlerinin yıkımını evlatları ile beraber gözyaşları ile izleyenlerden biriydi.

Güvenilir olduğundan Bostanbaşı’ndan ev aldıklarını anlatım eden Koç, “Daha oturalı bir sene oldu. Krediyle aldık, daha borcunu ödüyorduk. Dört sene teslim edilmesini bekledik, bir senedir oturuyorduk evimiz yıkıldı. Daha borcu duruyordu. DASK ile borcu kapanmış oldu fakat bütün hayallerimiz gitti. Hakkımızı helal etmiyoruz. Kayınbabamızın evinde kalıyoruz 7 aydır. Burası güvenilir diye ev aldık. Müteahhit eşimin arkadaşıydı. Evimizi sağlam yapsa bu şekilde olmazdı. Emeklerimiz çöp oldu.” diye konuştu.

Uzun süre ağlayarak yıkımı izleyen Ceren Koç da, “İnsanın hem evi hem de memleketi yıkılmış. Herkes ne hissetiyse ben de aynı şeyleri hissetim” diyerek duygularını paylaştı.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort