Bakan Tekin’den yerel yönetime tebrik: Parti ayrımı yapmadan takdir ediyorum

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhtelif ziyaret ve açılış törenlerine katılmak için Konya’ya geldi.

Konya Organize Sanayi Anaokulu açılış törenine katılan Bakan Tekin, konuşmasında, eğitime verilen değere dikkati çekerek, “Ben gittiğim her yerde, parti ayrımı yapmadan, partisine bakmadan, mahalli idare mensubu olan, mahalli idare edici olan kişilerin eğitim ve tedris süreçlerine desteklerini harbiden oldukça önemsiyorum ve takdir ediyorum. Bu anlamda kim mahalli yönetimlerden hangi partiden olursa olsun eğitime yardımcı oluyorsa, biz de kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Tekin, 28 Şubat sürecinin yalnızca imam hatipler için değil, meslek liseleri için de telafisi olmayan boşluk ortaya çıkardığını, hem talebe tercihi hem de eğitim tedris süreci açısından ciddi kesintiye uğramasına sebebiyet verdiğini kaydetti. Bu sorunu, ‘Proje Okulu’ isimli projeyle çözmeye başladıklarını anlatım eden Bakan Tekin, ”2014 yılında ‘Dershane Kanunu’ diye malum kanunun içerisinde ‘Proje Okulu’ diye bir kavram ürettik. Proje okullar, vasıtası ile sektörle protokoller yaparak, birazcık ilkin söyledim, bu 3 konuda, sektöre ve okullara imtiyaz tanıyarak yeni bir okul türü buluş etmiş olduk” diye konuştu.

BAŞARILARA ‘PROJE OKUL’ MANTIĞI KATKISI

Spordaki başarılara ‘Proje Okulu’ mantığının katkısı bulunduğunu anlatım eden Bakan Tekin, şunları söyledi:

“Şimdi aynı şekilde bir diğer kusur de daha ilkin çıraklık olarak bildiğimiz mekanizmanın ortadan kalkmış olmasıydı. Onu gidermek için de ortaöğretimle birlikte sahada yetişen, eski adıyla çırak, usta, kalfa unvanlarına haiz kişilerin büyüdüğü merkezler ürettik. Mesleki eğitim merkezi bunlar. Bence, şahsen kendi adıma köktencilik bir adım atıldı. Devasa bir atıldı. Sonra sektörle oturduk, bu mevzularla alakalı protokoller yaptık. Konya’da, Konya Ticaret Odası, bizlerden hangi evsafta bir meslek lisesi istiyor? Bu meslek lisesinde hangi evsafta kişilerin eğitim tedris vermesi Konya Ticaret Odası için uygundur? Hangi kalifiye öğrencilerin seçilmesi uygundur? Oturduk, protokollerle bu şekilde bir alan oluşturduk. Sonra bu protokollerle oluşan okullara, ‘Proje Okulu’ndan vererek sektörden bir tecrübeli, tırnak içerisinde söylüyorum, bir mühendis, bir ustabaşı, oradaki bir eğitimci, her kimsenin gelip bizim okullarımızda bu evsaftaki dersleri vermesinin önünü açtık. Bunu yalnızca meslek liseleri için yapmadık. Bunu spor liseleri için yaptık. Voleybol Lisesi bunun bir örneğidir. Bugün bayan voleybol takımının elde etmiş olduğu başarılarda ‘Proje Okulu’ mantığının oldukça büyük bir katkısı var. Bütün projelerimiz etkin oldu mu? Olamadı. Mesela Futbol Federasyonu’yla yaptığımız, Riva’daki futbol lisesi, istediğimiz başarıyı elde edemedik. Ama onu da geçen hafta federasyon başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ile konuştuk, o da oldukça heyecanlı ve bu projeye haiz çıktı. Tekrar başlatıyoruz. Onu da hayata geçireceğiz.” Konuşmaların sonrasında okulun açılışı yapıldı.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort