Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’de TEKNOFEST’te

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Buradan bütün İzmir’i, İzmirli kardeşlerimin her birini özellikle İzmir’in çalışkan, vizyoner ve vefalı gençlerini sevgiyle selamlıyorum. Neşet Ertaş bakınız İzmir’i iyi mi anlatıyor;

Gezdim bütün dünyayı, gördüm hoş İzmir sana geldim. Benim şirin hoş yurdum hoş İzmir sana geldim. Gönüllere fer saçan unutamaz görüp geçen gariplere kucak açan hoş İzmir sana geldim.

“HER BİRİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Biz de Hindistan’dan ABD’ye dünyanın dört bir yanısıra ülkemizi temsil ettikten sonrasında İzmir’e geldik. İzmirli gençlerimizle kucaklaşmaya geldik. Milli teknolojimizin hamlesi sembolü TEKNOFEST vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Her birinize sevginiz, aşkınız ve dayanışmanız için teşekkür ediyorum. Dünyanın en büyük havacılık, feza ve teknoloji festivaline hepiniz hoşgeldiniz.

Bizleri gün ışığı yarınlarımızın tçeminatı olan siz gençlerimizle buluşturan bütün kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfını, sponsorlarımızı ve iştirakçilerimizi, emniyet görevlisinden gönüllülerimize uygulamaya katkı veren herkesi kutlama ediyorum.

Tüm İzmir’i çağrı ediyorum. Gelin dünyanın en büyük havacılık ve feza festivalini deneme fırsatını kaçırmayın. Çocuklarınızın, torunlarınızın elinden tutun. İmkanı olmayana gerek görülürse yardım edin, yardımcı olun. Ama bir yolunu bulup, fırsat oluşturup Çiğli Havaüssü’ne gelmiş olarak buradaki gayreti, başarıyı kesinlikle yerinde görün.

İSTANBUL KENDİ REKORUNU KIRDI

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Tarihimizin bu dönüm noktasını anlamına ve önemine makul bir halde kutlamanın gayretindeyiz. Geniş bir alana yayılan muhtelif etkinliklerle cumhuriyetimizin bir asırlık serencamını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. TEKNOFEST de bunlardan birisidir. TEKNOFEST coşkusundan TEKNOFEST’in şu görkemli atmosferinden olası olmasıyla birlikte fazla sayıda gencimizi istifade ettirelim istiyoruz. Bu amaçla tek bir il yerine TEKNOFEST’i üç ilimizde tertipleyelim dedik. 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri içinde Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul 2 milyon 247 bin ziyaretçi ile kendi rekorunu kırmıştır.

ANKARA’DA 943 BİN ZİYARETÇİ

Türkiye’nin müdafaa sanayii hamlelerinin siyasal sebeplerle hedef alındığı bir dönemde 2 milyonu aşkın gencimiz TEKNOFEST’e haiz çıktı. Festivalimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ankara’nın misafiri oldu. TEKNOFEST Ankara’da bir çok genç 943 bin ziyaretçiyi ağırladık. Tam 4 gün süresince Ankaralı gençlerimiz reel manada bir teknoloji şöleni yaşadı. Bugün de TEKNOFEST 2023’ün son durağı olan hoş İzmir’deyiz. TEKNOFEST’in şehrimize, ülkemize, milletimize özellikle siz sevgili gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

‘Yapamazsınız’ diyenlere inat, ‘Yaparız’ diyen, imkânsız görülen nice hayali gerçeğe dönüştüren, başarı hikayesi yazan TEKNOFEST gençliğine teşekkür ediyorum.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort