Kahve içmek kelliğe neden oluyor! Kırk yıllık hatırın kırk zararı

1- Cildinizi kurutabilir

Bir fincan leziz kahve sabahları sizi uyandırabilir ve sağlığınıza çoğu açıdan yarar sağlayabilir. Ancak bunu direkt olarak yemekten sonrasında içmek vücudunuzun yemeklerden bütün gıdaları almasına izin vermez ve demir emilimini yüzde 80 oranında azaltabilir. Vücudunuz kafi oranda demir alamadığında bu vaziyet sizi muhtelif şekillerde etkisinde bırakır ve bu zararlar ilk ilkin cildinizde görülmeye başlar. Normalden daha solgun ve kuru hale gelebilen cildinizde kırışıklıklar daha bariz hale gelir.

2- Dişlerinizi sarartır

Yemekten derhal sonrasında kahve içmek vücudunuzun kalsiyum da dahil olmak suretiyle öteki temel mineralleri absorbe etme kabiliyetini yavaşlatabilir. Doğal olarak saç ve deri yoluyla kalsiyum kaybederiz ve vücut onu ter ve idrarla dışarı atar. Kalsiyum kaybeden vücut kemiklerden ve dişlerden kalsiyum alarak vücuttaki işleyişi devam ettirmek ister. Bu da sonunda dişlerinizi kırılgan hale getirebilir ve diş etlerinizin tahriş bulunmasına niçin olabilir.

3- Kötü kolesterol düzeyini artırır

Çeşitli araştırmalar, kahvede bulunan yağların bedenin kolesterolü düzenleme kabiliyetini negatif yönde etkilediğini ve bu durumun kolesterolü yükselttiği belirleme edildi. Normal şartlarda pek de kolesterol dostu olmayan kahveyi bir de yemeğin derhal peşine içtiğinizi düşünün.

4- Saçınızın dökülmesine yol açar

Gün içerisinde dengeli beslenseniz bile yemekten derhal sonrasında kahve içme alışkanlığı, sıhhatli beslenme çabalarınızı sabote ediyor olabilir. Çünkü yemekten derhal sonrasında bir fincan kahve içmek çoğu mühim mineralin vücuttaki emilimini azaltır. Bu vaziyet vücuttaki çoğu soruna niçin olabileceği gibi saçların dökülmesinde de başrol oynar.

Vücudunuz demirden mahrum olduğunda kanınızın, vücudunuzdaki saç büyümesini uyaran hücreleri onaran oksijeni taşıması zorlaşır. Bu da saç derinizin sağlığını etkisinde bırakır ve sonunda saç dökülmesine niçin olabilir.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort