Hamile kadını öldüren katile ömür boyu hapis! Kararı duyunca isyan eden anne, mahkeme salonundan çıkarıldı

Isparta‘da dini nikahla yaşamış olduğu 7 aylık gebe Raziye Karabuğa’yı (24) pompalı tüfekle öldüren Şehmuz Gezen (19), indirimsiz ağırlaştırılmış yaşam boyu hapse mahkum edildi.

Olay, 1 Mart 2022’de Yazısöğüt köyü civarlarında meydana geldi. Boşanma aşamasında olan 7 aylık gebe Raziye Karabuğa ile 1 senedir dini nikahla yaşamış olduğu Şehmuz Gezen içinde arabada münakaşa çıktı. Tartışma esnasında Gezen, pompalı tüfekle Raziye Karabuğa’yı yüzünden ve göğsünden vurdu. Gezen, daha sonrasında Karabuğa’yı arabayla Isparta Şehir Hastanesi’ne bırakıp kaçtı. Karabuğa ile karnındaki bebek yaşamını kaybetti, yakalanan Şehmuz Gezen ise tutuklandı.

Şehmuz Gezen ile ilgili Isparta 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava sürecinde zihinsel geriliği bulunmuş olduğu için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmüş olduğu ve cezai ehliyetinin olmadığı belirtilen sanığa ilişkin, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’nden rapor istendi. Raporda Gezen’in tam cezai ehliyete haiz olduğu belirtildi.

Hamile hanımı öldüren katile yaşam boyu hapis! Kararı duyar duymaz başkaldırı eden anne, mahkeme salonundan çıkarıldı

Dün meydana getirilen karar duruşmasına tutuklu sanık Gezen, vakada öldürülen Raziye Karabuğa’nın babası İsmail Durmaz, sanığın anası Hayriye Gezen ile babası Mehmet Gezen ve tarafların avukatları katıldı. Hamile bulunduğunu bilmiş olduğu hanımı kasten öldürme suçundan cezalandırılması istenilen Gezen, duruşmada pişman bulunduğunu söyledi.

Mahkeme kurulu sanığa ağırlaştırılmış yaşam boyu hapis cezası verdi, haksız tahrik ile iyi hal indirimi uygulamadı. Karar açıklanmış olduğu sırada sanığın anası Hayriye Gezer “Ne müebbet hapsi, benim oğlumu yaktılar” diye reaksiyon gösterince mahkeme başkanı tarafınca salondan çıkarıldı. Hayriye Gezer adalet sarayı bahçesinde kötülük geçirdi.

Raziye Karabuğa’nın babası İsmail Durmaz ise duruşma sonrası yapmış olduğu açıklamada, “Kızımı geri getirmez fakat onu hunharca öldüren katilin hak etmiş olduğu cezayı alması içimdeki acıyı bir nebze olsun dindirdi” dedi.

Hamile hanımı öldüren katile yaşam boyu hapis! Kararı duyar duymaz başkaldırı eden anne, mahkeme salonundan çıkarıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Şehir Hastanesi Isparta Mahkum Suç Hukuk 3. Sayfa Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort