Doğanay Güzelgün’ün ölümüne neden olan sürücü neden kaçtığını anlattı

Bostancı kumsal yolunda, 18 Temmuz Salı günü saat 05.30 sıralarında gerçekleştirilen kazada, polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen 24 yaşındaki Temel Ünlü’nün kullandığı otomobilin çarpması kararı bisiklet devam eden 51 yaşındaki Doğanay Güzelgün yaşamını kaybetti.

Doğanay Güzelgün’ün ölümüne yol açan Temel Ünlü, kazanın üstünden geçen 71 günün sonrasında Anadolu Adliyesi’ne giderek teslim oldu. 17 kabahat kaydı olduğu öğrenilen Ünlü, savcılık ifadesinin sonrasında sevk edildi Sulh Ceza Hakimliği tarafınca ‘Taksirle ölüme niçin olma’ suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.

“BİR İKİ BARDAK VİSKİ İÇTİM”

Temel Ünlü’nün savcılık ifadesinde, “Ben ilk ilkin vakayla alakalı pişmanım, kendi isteğimle müdafim ile beraber geldim. Ben 17 Temmuz 2023 günü saat 15.00-16.00 sıralarında kız dostum Ceren K. İle buluştum. Aynı gün geceleyin 12.00 gibi Maltepe Gülsuyu adresinde Mehmet adlı arkadaşımla eve gittik. Ben bu evde bir iki bardak viski içtim. Ben vakadan ilkin uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmadım. Kız arkadaşımda benimle beraber alkol almıştı. 18 Temmuz günü sabah saat 04.00 sıralarında kız dostum Ceren ile beraber çorba içmek için kız arkadaşımın ısrarı üstüne araca bindik. Aracı daha ilkin Deniz adlı dostum evin önüne getirmişti” söylediği öğrenildi.

“FRENE BASTIM ANCAK ARAÇ KAYDI BİSİKLETLİYE ÇARPTIM”

Temel Ünlü savcılık ifadesinin vakası şöyle anlattığı kaydedildi; “Ben ve kız dostum saat 04.30 gibi Caddebostan civarına geldik. Çorbacı bakıcaktık. O sırada Bağdat Caddesi üstünde yolun sağında polisler tatbik yapıyordu. Bana dur işareti yaptılar. Durdum, sağa çektim. Ancak bu sırada uygun boşluğu buldum. Benim ehliyetim yok. Hiç yeterlik almadım. Sağa çektim bekliyordum. Polis memuru diğer bir araca bakıyordu. Ehliyetim olmadığı için uzaklaştım. Maltepe tarafına gitmek için kumsal yoluna indim. Maltepe tarafına giderken yolun sağında gene polis otomobili vardı. Ben en soldaki şeritten yoluma devam ettim. Polis bana durmam için herhangi bir uyarıda bulunmadı. Ben düzgüsel hızımla gidiyordum. Benim arkamdan da herhangi bir polis takip edeni olmadı. Ben bu sırada 100-110 hızla orta şeritten gidiyordum. Bostancıya hemen hemen gelmemiştim. Yolun ortasında şeridi kapatmış 50-60 bisikletlinin arkasına park ettim. Arabayı sol şeride attım. Biraz gittim. Yol çatallaşıyordu. Virajı almak için girdiğimde bisikletli bir kişiyi bir anda yolun ortasında gördüm. Aracı sağa doğru kırıp kurtarmaya çalıştım. Ben orta şeritteydim. O da çapraz bisikletle gidiyordu. Frene bastım fakat vasıta kaydı bisikletliye çarptım. Bir sonraki bisikletliye çarpmamak için aracı kırdım, kurtardım. Her tarafta bisikletliler vardı. Sabah 05.30 sıralarıydı, ışıklarda yetersizdi. Bisikletliler benim üzerime geldiler. Ben aracı yola bıraktım. Olay yerinden kaçtım. Çünkü birden fazla bisikletli vardı. Beni kovaladılar.”

“POLİSLERDEN DE KORKUYORDUM. BU NEDENLE TESLİM OLMADIM”

Temel Ünlü’nün vakadan sonra cezaevine girmek istemediği için kaçtığını belirterek, “Ben vaka esnasında alkol tesirinde değildim. Çünkü alkolü gece 12.00’de içmiştim. Aracın içinde vites kutusu yanısıra bulunan madde bir içimlik esrardır. Bu esrar arabayı bana getiren dostum Deniz S.’ye ait olabilir. Ben esrar kullanıyordum fakat vaka günü esrar kullanmamıştım. Olaydan sonra dostum Mehmet Can Ç.’nın evine gittim. Ben vakadan kaynaklı pişmanım. Böyle olsun istemezdim. Ben karşı tarafın maddi ve manevi zararını karşılamaya hazırım. Ben vakadan sonra 2,5 ay kadar saklandım. Cezaevine girmek istemiyordum. Polislerden de korkuyordum. Bu nedenle teslim olmadım” ifadelerini kullandığı belirtildi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort