Bakan Kacır’dan ‘Elon Musk Türkiye’ye gelecek mi?’ sorusuna yanıt!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı TEKNOFEST kapsamında CNN Türk’e hususi açıklamalar yaptı. Bakan Fatih Kacır’ın açıklamaları şu şekilde: “Muazzam bir görünüm görüyorum. Türkiye’nin üç büyük şehrinde TEKNOFEST hediye edeceğimizi duyurmuştuk. Eylül İzmir’in ayı, biz de eylül ayında ulusal teknoloji hamlesi ile TEKNOFEST’i İzmirlilerle buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

İlk iki gün şaşırtıcı bir alaka oldu. Hafta içi olduğu halde her gün 100 binin üstünde konuk ağırladık. 7’den 77’ye İzmirliler TEKNOFEST’e haiz çıkıyorlar. Tam bağımsız Türkiye iddiası, ulusal teknoloji hamlesinde Türkiye’nin müdafaa sanayii sistemlerini kendi imkanları ile geliştirmesi süreci milletimiz tarafınca yakından takip ediliyor. Bu bizim açımızdan oldukça değerli, genç kuşakların bu süreçlere dahil olmasını da sağlıyoruz. 

‘50 MİSLİNE ÇIKAN İLGİ OLDU’ 

Biz TEKNOFEST’lerin merkezine teknoloji yarışmalarını koyduk. İlk yılımızda, 5 sene ilkin 14 teknoloji yarışmamız vardı 20 bin gencimiz katılmıştı. Bu yıl, 5 yılda 50 misline çıkan bir alaka oldu TEKNOFEST yarışmalarına. 44 yarışmamıza 337 bin takımda 1 milyon gencimiz katıldı. Türkiye’nin 81 şehrinden ergenler TEKNOFEST’te buluşuyorlar. Bu Türkiye’nin geleceği için oldukça anlamlı. 

Dünyada hakim rüzgar, teknoloji rüzgarı, tüm sektörleri bireysel yaşamımızı etkileyen rüzgar teknolojiden geliyor. Bu yönüyle ulusal teknoloji hamlesinin lokomotifi Türkiye’nin ulusal teknoloji girişimleri, buradan teknoloji girişimleri doğuyor. Biz ilk yılımızdan bu yana teknoloji yarışmaları düzenledik. 

2030 hedefimiz var, 100 bin tekno teşebbüs çıkacak diyoruz. Bunlardan 100’ü milyar doları aşacak unicorn olacak diyoruz. 

ELON MUSK, TEKNOFEST’E GELECEK Mİ? 

Cumhurbaşkanımızla beraber BM Genel kurulu vesilesiyle New York’taydık. Cumhurbaşkanımız görüşmeler gerçekleştirdi. Önemli görüşmelerden bir tanesi de Elon Musk ile meydana getirilen görüşmeydi. Cumhurbaşkanımız kendisini Türkiye’de yatırıma ve TEKNOFEST’e çağrı etti. O da bilhassa Tesla’nın Türkiye’de tedarikçileri olduğunu, onların kalitelerinden memnun olduklarını, Türkiye’nin haiz olduğu fırsatlarla Tesla için her vakit potansiyel yatırım yapılacak ülkelerden listesinin başlangıcında gelen ülkelerden biri bulunduğunu açıklıkla anlatım etti.  

‘TÜRKİYE’NİN BAŞARILARINI YAKINDAN TAKİP ETTİĞİNİ İFADE ETTİ’ 

Biz de kendisiyle mühim seviyede iş donanması yapıyoruz. Uydularımızı uzaya onların roketleri ile gönderiyoruz. TEKNOFEST’e katılıp katılmayacağını göreceğiz. TEKNOFEST’i yakından takip ettiğini ben oldukça iyi biliyorum. Görüşmede Türkiye’nin ulusal teknoloji hamlesi yolculuğunu müdafaa sanayiindeki başarılarını yakından takip ettiğini kedisi de anlatım etti. 

ELON MUSK’LA GÖRÜŞMEDE TÜRKİYE’YE YATIRIM KONUSU GÜNDEME GELDİ Mİ? 

Türkiye otomotiv sektörünün bir üretim gücü, Türkiye’de birden fazla Amerikan firması, Japon şirketi üretim gerçekleştiriyor. Bizim otomotiv sektöründe 30 milyar dolar ihracat hacmimiz var. 

‘SADECE TESLA DEĞİL, PEK ÇOK MARKA İLE GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRECEĞİZ’ 

Türkiye elektrikli araba ve batarya üretiminde Avrupa’nın üretim üssü olacak. Bunu da ulusal yatırımlarımızı, küresel yatırımları ülkeye çekerek yapacağız. Sadece Tesla ile değil birçok marka ile benzer görüşmeleri sürdüreceğiz.”

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort