Fas depreminde kaç kişi öldü? Fas depremi kaç büyüklüğünde oldu, yıkılan bina var mı?

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede 7 büyüklüğünde zelzele bulunduğunu duyurdu. Enstitü, 8 kilometre derinlikte gerçekleştirilen depremin merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki Marakeş’in El-Huz bölgesi bulunduğunu belirtti. Arama motorlarında ise Fas depreminde kaç şahıs öldü? Fas depremi kaç büyüklüğünde oldu, yıkılan bina var mı? soruları aratıldı.

Kuzey Afrika ülkesi Fas’ta, 7 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Saat 23.10’daki depremin merkez üssü Marakeş olarak kaydedildi. Birçok kentte yıkıma yol açan depremde ilk belirlemelere göre 1.037 şahıs yaşamını kaybetti.

Fas İçişleri Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, ülkenin birçok kentinde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 1.037 kişinin öldüğü, 1200’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölümlerin yaşandığı şehirler içinde Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua’nın bulunmuş olduğu aktarıldı.

Yerel kurumlar, güvenlik güçleri ve sivil müdafaa ekiplerinin zelzele sebebiyle oluşan zararın belirlenmesi ve lüzumlu yardımın gereksinim sahiplerine ulaştırılması için bütün imkanlarını seferber etmiş olduğu vurgulanan açıklamada, vatandaşlar sakin olmaya ve paniğe kapılmamaya çağrıldı.

Fas’taki kurtarma ekipleri yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor. Bu arada ekiplerin depremden sonrasında yolların hasar görmesi ve kapanması sebebiyle zelzele bölgelerine ulaşmakta zorlandığı öğrenildi. Türk Kızılay da toplumsal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, Fas’ın Marakeş şehrinde gerçekleştirilen zelzele sonrası afet ekiplerinin gelişimleri yakından takip ettiğini duyurdu.

Fas Kanal 1 Televizyonu, depremin birçok kentte hasara niçin olduğu bilgisini geçti. “El-Yevm 24” haber sitesi, depremde Marakeş kentinde birtakım binaların çöktüğünü belirtti. Sosyal medya platformlarında halkın zelzele sonrası sokaklara çıkmasına ve binaların bozgun anlarına dair sahneler paylaşıldı.

Depremde Marakeş’in zamanı surlarının bir kısmının da zarar görmüş olduğu aktarıldı. Yerel gazeteler, Fas’ta mahalli saatle 23.10 sularında gerçekleştirilen depremin başkent Rabat başta olmak suretiyle Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde hissedildiğini yazdı. Yerel basın tarafınca ilk bilgilerde depremin 6,8 büyüklüğünde olduğu aktarılırken, Almanya Sismoloji Merkezi de depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

Fas depreminde kaç şahıs öldü? Fas depremi kaç büyüklüğünde oldu, yıkılan bina var mı?

Fas’taki depremle alakalı başsağlığı mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dost ve kardeş Fas’ta gerçekleştirilen zelzele felaketinden etkilenen bütün Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acele şifalar diliyorum. Bu zor gününde bütün imkânlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız.” dedi.

Deprem Fas 3. Sayfa Gündem Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort