Öldürdüğü Firdevs’in uyuşturucu kullandığını iddia etti! Otopsi raporuyla cevap

Uludere ilçesi Şenoba beldesinde oturan Firdevs Babat, 19 Ağustos 2022’de ‘Arkadaşımın doğum gününe gidiyorum’ diyerek evden çıktı ve geri dönmedi. Ailesinin yitik ihbarıyla çabalama başlatan jandarma, 1 gün sonra Firdevs’in, Hezil Çayı’nda 2 taş arasına sıkışmış cesedini buldu. İlk incelemede, Firdevs Babat’ın bedeninde mermi ve darp izleri belirleme edildi. Soruşturma kapsamında Firdevs’in akrabası olan adam arkadaşı Ahmet Babat, şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.

İşlemleri sonrası Babat, ‘Çocuğu kasten öldürmek’ suçundan tutuklandı. Ahmet Babat ile alakalı ‘Çocuğu kasten öldürmek’ suçlamasıyla dava açıldı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

4’ÜNCÜ DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde oluşturulan davanın 4’üncü duruşması görüldü. Ahmet Babat, duruşmaya tutuklu bulunmuş olduğu Erzurum Cezaevi’nden, Bitlis Cezaevi’nde öteki suçtan tutuklu olan şahit Ahmet Babat’ın ağabeyi Ramazan Babat ve öteki şahit K.B. ise Silopi Adliyesi’nden Sesli ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmaya Firdevs Babat’ın avukatı Hediye Gökçe Baykal, aile avukatı Aydın Altaç, Firdevs Babat’ın ailesi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı katıldı.

YAŞ TESPİT TALEBİ REDDEDİLDİ

Ahmet Babat, önceki duruşmada, vaka esnasında yaşlarının ufak bulunduğunu iddia edip, yaşlarının belirlenmesi için mahkeme heyetine dilekçe verdi. Mahkeme heyeti, sanığın fiziki özellikleri göz önüne alındığında kabahat tarihinde 18 yaşını doldurmuş olduğuna kuşku olmadığı gerekçesiyle yaş belirleme talebini reddetti. Savcı, mütalaasında, sanığın ‘Çocuğu kasten öldürmek’ suçundan yargılanmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Mütalaa sonrası müdafaa yapan sanık Ahmet Babat, Firdevs’i bilerek, isteyerek öldürmediğini ileri sürerek, “Firdevs, arada uyuşturucu madde kullanıyordu. Olay günü de içtiğimiz içeceklerin içerisine bir şey koyduğunu düşünüyorum. Benim yanımda uyuşturucu madde kullanmadı. Baş ağrısı için hap aldı, ne aldığını bilmiyorum. Olay esnasında Antalya’ya gitmekle alakalı ben gelemeyeceğimi söyledim, bu sebeple bana sinirledi. Hava kararmak üzereydi. ‘Eve git’ dedim. Gitmek istemedi. Benim yanımda kalmak istedi. Hava kararmak suretiyle olmasından yabani hayvanlar gelebileceğinden kendimizi güvenliğini sağlamak için eve gidip tabanca aldım. Eve gidip gelmem 30 dakika sürdü. Silahı kurulu hale getirip yanımıza bıraktım. Firdevs benimle konuşurken sinirlendi. Ayağa kalktı. Telefonunu kırdı. Silahı eline aldı. Ben de bir kaza yaşanmaması için silahı elinden almaya çalıştım. Bu sırada ikimiz de yere düştük, suya yuvarlandık. Firdevs başını taşa vurmuş olabilir. Suyun içerisinde silahı almaya çalışırken, tabanca bir ara elime geçti. Firdevs ile aramızda 1 metre vardı. Elim hata kararı tetiğe değmiş ve takılı kalmış olacak ki tabanca ateş aldı. Kaç el ateş edildiğini bilmiyorum. Ne tarafa ateş ettiğimi ayrım etmedim. Korktum ve panikledim. Silah patladığında Firdevs bağırdı. Sudan çıktığımda tabanca yoktu. Suyun içindeyken bir ara boğulma tehlikesi yaşadık. Sudan çıkarken Firdevs’i ve silahı görmedim, eve gittim. Olay bu şekilde gerçekleşti. Bu vaka kasti olarak değil, kaza kararı gerçekleşmiştir. Mütalaayı kabul etmiyorum” dedi.

OTOPSİ RAPORU

Mahkeme başkanı, Firdevs Babat’ın uyuşturucu kullandığı iddiasına otopsi raporuyla yanıt vererek, kanında uyuşturucu maddeye rastlanmadığını söyledi. Sanık Ahmet Babat’ın öteki suçtan cezaevinde olan ve şahit sıfatıyla dinlenen ağabeyi Ramazan Babat da “Olay günü kardeşim K. ile beraber öteki mahallede oturan M.’nin evine gittik. Burada iken T.B. beni aradı. Evimizin oradan tabanca sesi geldiğini söyledi. Ben de evde olmadığımı ve tabanca sesleri duymadığımı söyledim. Hemen babamı aradım. Onlar da tabanca seslerini duyduklarını söyledi. Ancak evimizin bulunmuş olduğu bölgede domuz bulunmakta ve onları kaçırmak için sıklıkla tabanca sıkılmaktadır. Bunun onları kaçırmak için yapıldığını düşündük, araştırıp, soruşturmadık. Eve geldiğimizde Ahmet odasında yatıyordu. Aramızda rastgele bir konferans geçmedi. Daha sonra Ahmet yanıma geldi. Karakoldan çağrıldığını ve Türkçesinin olmadığından benim ona eşlik etmemi istedi. Ben de karakola gittim. Yolda sordum, Firdevs Babat’ın yitik bulunduğunu ifade etti bana” diye konuştu.

‘HAKKINDA İNDİRİM UYGULANMAMASINI TALEP EDİYORUZ’

Firdevs’in ailesinin avukatı Aydın Altaç ise “Sanık 3 celsedir değişik müdafaa yapıyor. Dosyadan anlaşıldığı suretiyle sanık vaka esnasında soğukkanlılıkla hareket etmiş. Yanında tabanca bulunmadığı halde eve giderek silahı almış ve maktulü öldürmüştür. Savunmaları suçtan kurtulmaya yöneliktir. Tanık beyanlarından, öteki alınan beyanlardan çelişen kısımları kabul etmiyoruz. Bu beyanlar sanığı ve ile alakalı aynı dosya kapsamında takipsizlik kararı verilen Ramazan’ı suçtan kurtarmaya yöneliktir. Sanığın eylemini tasarlayarak gerçekleştirdiği ortadadır. Çelişkili savunmalarında da her defasında vaka esnasında tabanca almaya evine gittiğini belirtmiştir. Sanık eylemini silahla gerçekleştirmiş. Bu hususta da cinsel istismar suçları yönlerinden de yargılanmasını istek ediyoruz. Sanık ısrarla delilleri gizlemeye çalışmıştır. Gerçeklerin ortaya çıkmaması için yargılama aşaması süresince deliller karartmaya çalışılmıştır. Hakkında tenzilat uygulanmamasını istek ediyoruz” dedi.

Firdevs Babat’ın babası Temer Babat ise hem Ramazan Babat’tan hem de Ahmet Babat’tan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Babat’ın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 18 Ekim’e erteledi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort