PALTA: EMEKLİLERİN ÇARESİZLİĞİNİ KULLANMANIN BEDELİ AĞIR OLUR

1 Ekim Yaşlılar Günü sebebiyle Emekliler Dayanışma Sendikası Balıkesir temsilcisi Muazzez Palta açıklamalarda bulundu. Ocaktan bu yana hepimiz emeklileri konuşuyor diyen Palta ” 1 Ekimde TBMM yeni devre el kaldırma indirme çalışmalarına başladı.

Emekliler bekliyor! Ekranlarda konuşan çerçeveli zatlardan bazıları emekliler için kaynak aranıyor diyor. Yani aylıklara ne kadar zam o denli vergi alma hesabı yapılacak. Emekliler senelerce prim yatırdı, Devletin kasasında olması gerekmiyor mu?
Nerede primler ne vakit ne için harcandı?

Her şeyi bilen her şeyden anlayan ekonomistlerimiz açıklayabilir mi emekli primlerine ne olduğunu.
Riskli bir iş diye mi susuyorlar! Sanki dün duymuşlar emeklinin uzun yıllardan beri ekonomik güvenceden mahrum ve fakirlik sertliği altında yaşamak zorunda bırakıldığını. Emekli primleri gaye dışı kullanılmasaydı, bugün kaynağın fazlası vardı eksiği yoktu. Bazı resmi ağız taklitçileri de diyor ki “bir buçuk çalışana bir emekli düşüyor” neyi ima ediyorsun
sahibinin sesi?
Hangi dönemde çabalama hayatının koşullarını, emeklilik kurallarını, istihdam politikalarını emekliler çalışanlar belirledi de, şimdi suçluyorsunuz. Bu kadar ciddiyetsiz saygısız tasarruf içerisinde olmak zorunda mısınız? Ne kadar müsaitmişsiniz haksızlık hazırlamaya hukuk tanımamaya, insanı insan yapan değerleri yok saymaya, ahlaki davranmamaya!

Biraz ortam bulunca esnedikçe esnediniz, iyice kuralsız oldunuz. Gidişat bu şekilde devam ederse esnediğiniz zemin bile kalmayacak altınızda. Daha fazla geç olmadan hakikatler ile durduğunuz yer arasındaki açıyı daraltma gayreti içerisine girin! Herkes şunu bilmeli emekli yalnızca çalışırken ödediği primlerin karşılığını istiyor. O kadar haklı ki! Ne söylese ne yapsa haklıdır. Hiç bir bahane bu haklılığını gölgeleyemez. Ve her bahane ahlaktan çalar der halkımız!

Emeklilerin suskunluğunu çaresizliğini kullanmanın bedeli ağır olur. Bunu her insanın her kesimin bilmesi ve göz ardı etmemesi gerekir. Emeklinin sesini duymalı duyurmalıyız! Duydum diyen tamam diyen siyasal yöneticilerde emeklilere oyun içerisinde oyun oynamaktan vazgeçmeli!” Dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort