GÖNEN MUZU JEOTERMAL SERADA YETİŞİYOR

Balıkesir’in Gönen ilçesinde hususi sektör girişimi ile meydana getirilen jeotermal serada muz yetiştiriciliği devam ediyor. 400 dekar alanda üretilen muzlar maksimum İstanbul pazarında alaka görüyor.
Gönen’de 400 dekar alanda jeotermal kaynaklı seralarda üretimi planlanan ve hayata geçirilen muz yetiştiriciliği devam ederken bu seralarda muz, avakado, patlıcan, salatalık, biber ve domates gibi ürünlerinde üretimi yapılıyor. Üretimi gerçekleştiren şirket yetkililerinin yapmış olduğu açıklamada,  tropikal ürünleri yetiştirdikleri için bu bölgede bulunmaların lojistik olarak avantajlı olmasından bahsetti. Firma yetkilisi, “Bizim 400 dönüm üstüne kurulu jeotermal seralarımız var. Bu seralar içinde gördüğünüz gibi muz yetiştiriyoruz avakado, patlıcan, salatalık, domates ve biber üretimi yapıyoruz. Yılın 12 ayı ürün çıkartmayı planlıyoruz biz, bu çıkardığımız ürünleri genellikle kendi bölgelerimizde Marmara bölgesinde değerlendirmeye çalışıyoruz. İstanbul, Bursa, Balıkesir ve Bandırma bu bölgelerde tüketime sunuyoruz ağırlıklı olarak. Tropikal ürün yetiştirdiğimiz için biz maliyetlerimiz doğal olarak güneydeki üretimlere göre birazcık daha oldukça oluyor ama bizim aslında burada yapmamızın amacı lojistikten kazanmaktı orada da aslında birazcık daha avantajlı çıkıyoruz biz. Biliyorsunuz son dönemlerde yakıttaki zamlardan kaynaklı lojistik anlamında biz baya avantajlı duruma geldik bilhassa bu bölgede” dedi.
Gönen’de kurulacak olan Türkiye’nin en büyük jeotermal sera alanı için konuşan yetkililer, “Biz de takip ediyoruz bölgeye kurulan jeotermal sera sahasını, ben açıkçası oldukça heyecanlanıyorum zira yaptığımız iş oldukça hoş harbiden insan içerisine girmeden anlamıyor. İnsanlarında aynı şekilde üretim yapmasını ben oldukça isterim Gönen’de. Gerekli alt yapılar sağlandıktan sonrasında jeotermal enerji olarak ya da seraların alanı hazır olduktan sonrasında ben bunu öteki bölgelerde de gördüm üreticiler aslında oldukça destek veriyor bu şekilde yatırımları ama lüzumlu alt yapının sağlanması lazım o sağlandıktan sonrasında bence çiftçiler için oldukça hoş bir olay” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort