PEŞİN ALIŞVERİŞ YAPANLAR YOK DENECEK KADAR AZALDI

 

Okulların açılmasına sayılı günler kala velileri okul giysileri alma telaşı sardı. Bandırma’da yalnızca 2 şirketin okul giysileri satması velileri memnun etmese de şirketler bu sektörünün oldukça zor bulunduğunu belirterek okul giysileri satışlarının büyük risk taşıdığını söylediler.

Bandırma’da okul giysileri satışı yapan Aydın Konfeksiyon sahibi Aydın Aydemir okul giysilerini satmak büyük riskleri barındırdığını söyleyerek “ Yaklaşık 30 senedir bu sektör içindeyiz. Firma olarak anaokulundan liseye kadar bütün sınıfların okul giysilerini satıyoruz. Bu giysileri kendi firmamız yapım ediyor. Özellikle pantolon ebatlarında yapılacak ufak yanlışlar bütün mamüllerin depolarda kalmasına niçin olur. Bu da anaparanın 1 sene süresince kullanılamayacağı anlamına gelir.

Girdi maliyetleri geçen seneye göre ikiye üçe katlandı. Bu da tabi ürünlere yansıyor. Firma olarak bizler elimizi taşın dibine sokarak fiyat artışlarını olası olmasıyla birlikte velilere yansıtmamaya çalışıyoruz. Gerçekten velilerin de alım güçlerinin azaldığını biliyoruz. Peşin alışveriş yapanların sayısı yok denecek kadar azaldı. Velilerin büyük bir kısmı kredi kartlarıyla alışveriş yapıyorlar. Tüm ürünlerimizde katiyen kanserojen madde kullanması olmuyor.”

4 Eylül’e kadar okul giysilerinde kampanya bulunduğunu belirten Aydın Konfeksiyon sahibi Aydın Aydemir “ Okul giysilerindeki fiyatlar etraf şehirlere göre birazcık daha ucuz bulunduğunu söyleyebiliriz. Özel okulların kullandığı okul giysileri devlet okullarına göre daha pahalı oluyor. O yüzden hususi okul giysileri satışına ağırlık vermiyoruz. “ Dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort