BAŞKAN UYARDI : İLAN SİTELERİ KONTROL ALTINA ALINMALI, YOKSA!

Araç almak isteyenlerin bayram sonrasını beklememesi icap ettiğini belirten Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, “İmkanı olan hepimiz bugün arabasını alırsa karlı çıkacaktır. Çünkü biz sattığımız rakamlarda bir daha vasıta satın alamıyoruz. İlan siteleri denetim dibine alınmaz ise altını çizerek söylüyorum, bu fiyat artışları maalesef devam edecek. Bu artışlarda günah keçisi olarak bizler gösterilsek de, mutlaka biz değiliz. Fiyat artışları esnafımızın sermayesini bitirme anlamına gelir” dedi.
Yaklaşık 2 senedir vatandaşlara “imkanınız var ise otomobilinizi zamanında alın” uyarısı yaptıklarını hatırlatan Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, “İleride araba almak zorlaşacak’ demiştik. Aynı tavsiyelere devam ediyoruz. Bayramın önünü arkasını artık kimse beklememelidir. Maddi imkanı olan hepimiz bir an ilkin vasıta alma telaşında ve bu telaş devam etmektedir. Arabaların Türkiye’ye gelmediği yönünde çıkan ‘asparagas haberler’ maalesef araba piyasasını yükseltmeye devam etmektedir. Son dönemlerde, vasıta almak isteyen yurttaş sayısı çok. Ancak vatandaşlar bütçelerine göre vasıta bulmakta sorun yaşıyorlar. Bizler de vasıta almakta, bulmakta ve satmakta tereddütlere düştük. Çünkü aldığımız arabayı satıyoruz. Ancak yeniden geri almakta önemli oranda sorun yaşıyoruz. Vatandaşlara tavsiyemiz, vasıta almayı düşünüyorlarsa bir an ilkin alsınlar. Çünkü her geçen gün rakamlar artmaya devam ediyor” dedi.
“Senetle satış hazırlamaya hazırız”
Geçmiş dönemlerde galericinin açtığı kredi ile alım ve satım yapılabildiğini anlatım eden Yanık, “Ancak son 2-3 senedir maalesef galerici esnafı taksitle satış vakasından vazgeçme aşamasına geldi ve birtakım esnaf arkadaşlarımız vazgeçti. Araçların fiyat artışlarına yetişemediğimiz için vadeli verdiğimiz her araç, kökten zarar olarak bizlere geri dönüş yapıyor. Çünkü araçlarda bir stabil fiyat dengesi yok artık. Bu sırada da bankalar kredi oranlarını yukarılara çıkarttı. Kredi vermemek için gayret sarf ediyor, süreleri geri çekiyorlar. Şu anda bankalar en çok 6 aya kadar ödemeli kredi veriyor. Kredi oranları da yüzde 2, 3, 4 ve 5’e çıkmış durumda. Dolayısıyla vatandaşın hem vasıta alması zorlaşıyor, hem de bizim vasıta satmamız zorlaşıyor” ifadelerini kullandı
İlan siteleri denetim dibine alınmalı
Fiyat artışında duyuru sitelerinin tesirinin büyük bulunduğunu anlatım eden Yanık, “Bu kısır döngüde tecim devam ediyor. Ama tutarları stabil hale getirirsek, bizler de senetle satış hazırlamaya hazırız. İlan siteleri denetim dibine alınmaz ise altını çizerek söylüyorum, bu fiyat artışları maalesef devam edecek. Bu artışlarda günah keçisi olarak bizler gösterilsek de, mutlaka biz değiliz. Fiyat artışları esnafımızın sermayesini bitirme anlamına gelir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort