KETEM TIR’I BANDIRMA’DA

Sağlık Bakanlığı Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Tanı Eğitim Merkezi (KETEM ) Tır’ı Bandırma’da 15 gün süreyle Cumhuriyet Meydanı Nikah salonu önünde hizmet verecek.

KETEM aracındaki hizmetler hakkında olarak Şehir Gazetesine malumat veren İlçe Sağlık Müdürü Vekili Hacı Durmuş Yılmaz, verilen hizmetin bedava bulunduğunu ve buluşma alamaya gerek olmadığını belirterek “ KETEM aracımızda 3 ana kanser taraması yapıyoruz.

Birincisi Smear testi ile 30-65 yaş arası hanımlara yönelik rahim ağzı kanser taraması yapıyoruz.

İkincisi 50-70 yaş arası hanım ve erkekler için bağırsak kanser taraması gerçekleştiriyoruz.

Üçüncü tarama şeklinde de 40-69 yaş aralığındaki hanımlara yönelik meme kanseri taraması olan mamografi taraması hizmeti veriyoruz.

KETEM aracında meydana getirilen bütün tanı görüntüleri çevrimiçi olarak merkez gönderiliyor. Burada meydana getirilen kontrollerde risk belirleme edilen yurttaşlarımız derhal alakalı birimdeki doktorlara yönlendiriliyor.

KETEM aracındaki kontrollerde bir tanı konmadığını anlatım eden İlçe Sağlık Müdür Vekili Hacı Durmuş Yılmaz “ KETEM TIR’ında yaptığımız bütün taramalar İlçe Sağlık Merkezinde ve Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de buluşma sistemi üstünden yapılıyor. “ Dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort