JP Morgan Türkiye yorumu! JP Morgan Türk Lirası hakkında ne dedi, tavsiye mi etti?

JP Morgan Türkiye yorumu! Merkezi ABD’de bulunan yatırım bankası JP Morgan, “TL’de ağırlık artır” tavsiyesine başladı. Bu gelişimin sonrasında yatırımcılarJP Morgan Türkiye yorumu nedir? JP Morgan Türk Lirası ile ilgili ne dedi, öneri mi etti? Sorularını gündeme taşıdı. Detaylar…

Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan liderliğinde yeni ekonomi yönetiminin attığı adımlar meyvelerini vermeye devam ediyor. Dünyaca meşhur yatırım bankası JP Morgan, “TL’de ağırlık artır” yani alım tavsiyesinde bulundu. ABD’li banka yatırımcıların uzun pozisyon açmasını istedi.

JP Morgan’ın yatırımcılara gönderilmiş olduğu malumat notunda, Türkiye’deki gelişmelere dair değerlendirmelere de yer verildi. Zorlu makroekonomik koşullara rağmak ortodoks politikalara geçişin kararlı olduğu belirtilen malumat notunda, 250 baz puan artış olacağı yönündeki piyasa beklentilerine rağmak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), son olarak toplantısında siyaset faizini 750 baz puan artırarak yüzde 25’e çıkardığı, bu sinyallerin, siyasal destekle hareket edildiğine işaret ettiği kaydedildi.

“Bilgi notunda, “Model portföyümüze ufak bir miktar ‘TL ağırlık artır’ pozisyonu ekliyoruz. Temmuz başlangıcında opsiyonlarda TL uzun pozisyonu almıştık. Artık risk/ödül dengesinin direkt olarak TL alımdan yana bulunduğunu düşünüyoruz.” denildi.”

“Yetkililerin, dolar/TL kurunda daha çok yukarıya yöne izin vermeyecek teşvikler getirmiş olduğu belirtilen malumat notunda, şunlar kaydedildi:”Aynı zamanda analizlerimiz, TL’nin ucuz ve rekabetçi bulunduğunu gösteriyor. Dolayısıyla TL’de ek bir değer düşürme gerekmiyor. Yetkililerin, döviz rezervlerinde bir yitik olmaksızın dolar/TL kurunu istikrarlı bir düzeyde tutabilecekleri kanaatindeyiz, aslında rezervler ılımlı bir hızda büyüyecek gibi görünüyor. Bunun sebebi, kredi büyümesinin senelik aşağı yukarıya yüzde 40-50’ye düşerek gerçek olarak negatife dönmesi ve kredi faizlerinin ciddi anlamda artmış olmasıdır. Turizm gelirleriyle beraber ağustos-ekim aylarında ılımlı bir cari fazla elde edilebilir. Bunun kararında ise istikrarlı bir dolar/TL kurunun pozitif getiri vermesi beklenebilir.”

Jp Morgan Chase Bank Türkiye Gündem Ekonomi Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort