DEPREM SORUŞTURMASINDA BELGE KRİZİ

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü zelzele suçları soruşturması dahilinde tutuklanan CHP’li eski Belediye Başkanı Hüseyin Durak’ın mahkemede Hatay’a asla gitmediğini, yapı kontrol belgesini kullansınlar diye Antakya’da bir firmaya verdiğini dediği iddia edildi.
Hatay’da yürütülen tahkîkat dahilinde, Erdek ilçesinde çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanan ve geçmişte Erdek ilçesine bağlı Ocaklar Belde Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Durak’ın bina yapılması için yapı kontrol evraklarını Antakya’da bir firmaya verdiği iddia edildi. İfadesinde, Hatay’da bir arkadaşının ricası üstüne 2014-2018 yılları aralığında haiz olduğu yapı kontrol belgesini bir firmaya verdiğini söyleyen Durak, şirketin da bu süreç içerisinde kendi imzasını taklit ederek inşaat yaptığını iddia etti. Durak, ifadesinde Hatay’a asla gitmediğini bildirirken, suçlamaları da reddetti.
Tutuklanarak Bandırma Cezaevine gönderilen Durak’ın avukatları vasıtasıyla tutukluluğa itiraz edeceği bildirildi.
Öte yandan, CHP’li eski belediye başkanının yapı kontrol belgesi ve diplomasını kullanarak 4 inşaat yapan şirketin 3 binasının yıkıldığı ve Durak’ın bu tahkîkat kapsamında tutuklandığı da iddia edildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort