MİRZA : HER PARTİDEN TEKLİF ALDIM

Geçmiş devre Bandırma Belediye Başkanı olan Dursun Mirza Şehir Web. Tv’de Cemal Atabey’in konuğu oldu. Depremden, Bandırma’daki siyasete, 6 lı masadan, adaylığa kadar bütün mevzularda soruları yanıtlayan Dursun Mirza, başkanlıktan sonrasında bütün siyasal partilerin kendisine teklifte olduğunu anlatım etti.

Yapı stokumuz eski yapılardan oluşuyor

Bandırma’daki yapı stoku hakkındaki soruları yanıtlayan Mirza “ İfade edilmiş olduğu suretiyle Bandırma’daki 15 Bin yapı stokunun 11 Bini 99 depreminden önceki yapılar. Doğal olarak bu yapılar yeni düzenlemeye makul yapılar değiller. Tüm bu yapıların denetlenmesi, kentsel dönüşüme sokulması vakit açısından hızlıca yapılacak işler değil. Ancak bir an ilkin bu çalışmalara başlanılması icap ettiğini söyleyebilirim. Özellikle Bandırma’nın nehir yataklarına meydana getirilen binalar ile heyelan bölgelerindeki yapılarda dikkatli olunmasını isterim.

Bandırma için savaşım ettim

Görevim döneminde oldukça sık bir halde Büyükşehir ile tartışmalar yaşadık. Bandırma’ya hizmet getirmeyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bunun suçunu bana atmak istedi. Ben uzlaşmaz ve kavgacı olduğum için anlaşılamadığını söylediler. Bu mutlaka doğru değil. Cumhuriyet Meydanına stant kurdurmadılar, Edincik Meramızı almaya çalıştılar. Su faturaları için çalıştık. Ben ve dostlarım Bandırma için bu mevzularda savaşım verdik. Büyükşehirden alacağımız için yasal yollara başvurup aldık.

Yeni dönemde Bandırma Belediyesi ile Büyükşehir Büyükşehir oldukça ahenkli çalışıyorlar. Tolga Başkan ve Yücel Başkan abi kardeş oldular. Belediye Meclisinde münakaşa çıkmıyor. Tüm eller kalkıyor ve iniyor. Peki, bu zamanda savaşım yokken Bandırma ne gibi hizmetler aldı sormak isterim.

Müteahhit Bakış Açısı

Sizin de yazdığınız gibi Bandırma’da bürokrasi bitti diyebiliriz. Projelere çevreci açısından değil müteahhit bakış açısı ile bakılmaya başlandı. Bu bakış açısını bilhassa eski askeri alan konusu ile alakalı oldukça net görürüz.

Ben ve dostlarım çevreci bir bakış açısıyla projeler hayata geçirdik. Örneğin Balcı Çamlığı, kapalı Pazaryeri ve Yaşam alanı, hobi bahçeleri gibi. Şimdi bütün bu yapılar ihtimaller içerisinde bir depremde toplanma ve hayat alanları olarak kullanılabilecek. Eski askeri alanı da almak istesek de Hava Kuvvetleri Komutanlığından izinleri alamadık. O alan içerisinde yasal yollara müracaat ederek tabii SİT alanı olmasını istek ettik. Mahkeme yalnızca sürdürülebilir kontrollü SİT alanı olarak onayladı. Büyükşehrin bu alan için projesinin bu karara uymadığını tahmin ediyorum. Mimarlar Odası projenin iptali için yasal yollara başvurdu. Ben Bandırma Belediyesinin başvurmasını beklerdim.”

Malta Projesi Projesi

DSİ raporlarına rağmen projesine start verilen Malta Deresi Projesi için konuşan Dursun Mirza “ Bizim dönemde de bu proje için çalışmalar yapmıştık. Ancak DSİ bu projeler için çoğu ön talepte bulunmuştu. Örneğin Derenin yukarıya katılması ve açıktan denize akması gerekiyordu. Dere Liman içerisinden denize akıyordu. Çelebi Firması bu hususta Bandırma Belediyesine izin vermedi. O bölge RO RO iskelesi olduğunu belirtti.

Şimdi bütün bu taleplerin karşılanmadan, sorumlulukları üstüne alarak Bandırma Belediyesinin projeye başladığını görüyoruz. Hem DSİ hem de bandırma Kaymakamlığında bu mevzuyla alakalı yazışmalar bulunurken oraya yatırım yapılıyor. Umarım ileride sorun yaşanmaz.

Her partiden öneri aldım

Ben etkin bir Belediye Başkanı olduğumu düşünüyorum. Tüm rapor eder ve anket neticeleri Dursun Mirza ile devam edilmesi gerektiği yönündeydi. Ancak ne olduysa ben yeniden aday gösterilmedim. Sanıyorum bu kararda Muharrem İnce için verdiğim imza etkili oldu. Oysaki ben bütün seçimlerde kemal Kılıçdaroğlu için oy kullanmıştım.

Daha sonraki vakit diliminde bütün siyasal partiler, bilhassa de yeni kurulan siyasal partiler ilçe ve il başkanı olmam konusu ile alakalı tekliflerde bulundular. Bazı partiler Belediye Başkan talibi olarak beni göstermek istediler. İktidar partisinden bile öneri aldığımı söyleyebilirim. Ancak ben CHP’liyim. Bunu her ortamda söyledim. CHP’nin en alt kademelerinden başlayarak belediye Başkanı oldum. O yüzden diğer bir bürokrasi yapmayı şimdilik düşünmüyorum. “ Dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort