Eğitim-Bir-Sen İl divan toplantısı yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi İlk İl Divan Toplantısı, Balıkesir Öğretmenevinde yapıldı.
Şube Kongresini geçtiğimiz Ekim ayı sonunda yapan Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi, İlk İl Divan Toplantısını Balıkesir Öğretmenevinde yaptı. Divan Toplantısına, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Kurter, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesine bağlı 20 İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Divan Toplantısı selamlama ve değerlendirme hitabı yapmak suretiyle Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1Nolu Şube Başkanı Ercan Kurter’in hitabı ile başladı. Ercan Kurter konuşmasının başında, 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli gerçekleştirilen zelzele sebebiyle yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek bir an ilkin bölgenin ayağa kalkması dileklerini belirtti. Ardından meydana getirilen Şube Kongresinde kendilerine gösterdikleri teveccüh ve desteklerinden kaynaklı örgüt üyelerine teşekkür etti. Yeni ve tekrar seçilen İlçe Temsilcilerine ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerini kutlama ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Ercan Kurter konuşmasına şu şekilde devam etti: “Temel hak ve özgürlükleri savunan, mali, toplumsal ve özlük haklarını artıran, sağlamış olduğu 103 kazanımla eğitim çalışanlarının hakkının, itibarının, emeğinin, alın terinin teminatı olan bir sendikayız. Mevcut problemlerin çözümünü sağlayacak olan da biziz. Toplu kontrat hakkını alan, eksiklerine karşın Öğretmenlik Meslek Kanunu için adım atılmasını sağlayan, 3600 ek göstergenin mimarı olan bir teşkilatız. Sözleşmelilerin ekibe geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve tedris elemanlarının ek ödemelerini artıran, derslik öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders tutarı ödenmesini, toplu kontrat ikramiyesi ile örgütlülüğü anlamlı kılan ve üyeye hasılat elde eden da biziz. Yıllardır, destek hizmetlilerin genel yönetim hizmetleri sınıfına geçirilmesi için uğraş veriyor, emek harcıyoruz. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz doğruları söylemeye, sorunlara çözüm bulunması için çalışmaya, girişimlerde bulunmaya, boğuşmaya devam edeceğiz. 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri tam anlamıyla karşılayamamıştır. Kanun, mevcut hâliyle bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, vazife ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gerekenleri dahilinde, ilave düzenlemelere gereksinim duymaktadır. Meslek kanunu, öğretmenliği tüm boyutlarıyla ele almalı, her açıdan yapılandırmalıdır. Sendika olarak, bu hususta üzerimize düşeni yapacak, meslek kanununun beklentileri karşılayacak bir içeriğe ulaşması için çalışacağız” dedi.
Kongre sonrası derhal sahaya inip kurum ve ilçe ziyaretleri ile sahayı süratli bir tarama faaliyetine girdiklerini anlatım eden Kurter, çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Kurter, konuşmasının sonunda katılımlarından kaynaklı örgüt üyelerine teşekkür ederek yaklaşan ramazan ayını kutlama etti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort