Gelinim Mutfakta Damak Çatlatan Sultan Tatlısı Tarifi

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışması yeni güne başladı. Pazartesiden cumaya yeni bölümleriyle ekrana gelmeye devam eden Gelinim Mutfakta maratonunda günün yemeği belli oldu. Haftanın ikinci gününe tatlı yapımıyla başlayan gelinler, en güzel tabağı çıkarıp kaynanalarının kendilerini bulması için yarıştı. Hem Nursel Ergin hem de kaynanalardan 5 puanı kapmaya çalışan gelinler 3 Ekim Salı günü çeyrek altın kapmak için çalıştı. Gelinim Mutfakta 3 Ekim Salı yemeği Sultan Tatlısı tarifini sizler için derledik. İşte damak çatlatan Sultan Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA SULTAN TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

Hamur İçin:

3 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

İç Harcı İçin:

1 su bardağı ceviz içi

Üzeri İçin:

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Hazırlık:

Şerbet hazırlığı:

Suyu ve şekeri karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin.

5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamur için:

Tüm hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamuru 20 eşit parçaya bölün.

Şekil verme:

Her parçayı avuç içerisinde yuvarlayarak açın.

İçerisine ceviz ekleyip rulo şeklinde sarın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün.

Şerbetini çekmesi için 3-4 saat kadar dinlendirin.

Üzerine dövülmüş ceviz serpip servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort