Reklamsız Instagram ve Facebook ücretleri belli oldu

Meta Platforms, Avrupa’da Facebook ve Instagram kullanıcıları için reklamsız bir abonelik modelini hayata geçirmeyi planladığını açıkladı. Yeni model kapsamında kullanıcılar, bu platformlara reklamsız erişim için ayda 10 euro ödeyecekler.

Söz konusu planın yakın zamanda uygulamaya konulması bekleniyor. Şirket, bu hamleyle kullanıcıların kişiselleştirilmiş reklamlarla bu sosyal medya platformlarına ücretsiz erişimine devam edebileceği veya reklamsız versiyonları için ödeme yapabileceği bir seçenek sunmayı hedefliyor.

NTV’nin raporuna göre; Meta’nın bu planı çerçevesinde, masaüstü kullanıcılarından Facebook veya Instagram hesapları için ayda yaklaşık 10 euro, her ek bağlantılı hesap için ise yaklaşık 6 euro talep etmesi bekleniyor.

Ancak mobil cihaz kullanıcıları için durum biraz daha farklı olacak. Wall Street Journal’ın haberine göre, mobil cihazlarda fiyatlandırma ayda yaklaşık 13 euro olacak. Bu fiyat artışının nedeni olarak, Meta’nın Apple ve Google’ın uygulama mağazalarından alınan komisyonları da hesaba katması gösteriliyor.

Bu yeni model, Meta’nın gelir modelinde önemli bir dönüşümün habercisi olabilir. Ancak kullanıcıların bu yeni ödeme sistemine nasıl tepki vereceği şimdilik merak konusu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort