Eylül Ayı Enflasyon Ne Zaman Açıklanacak? TÜİK 2023 Eylül Ayı Enflasyon Beklentisi

Milyonlarca vatandaşın gözü bu haberde. TEFE TÜFE ile Eylül ayı enflasyon rakamları merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan eylül ayı enflasyon rakamları merakla bekleniyor. Memur ve emekli zammının yanı sıra kira artış oranında da belirleyici olan enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak sorgulanıyor. Ağustos ayında yıllık yüzde 58,94 olan enflasyonun ardından Eylül ayı enflasyon rakamları merak ediliyor. İşte 2023 Eylül enflasyon beklentisi..

EYLÜL AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merakla beklenen TEFE TÜFE ile Eylül ayı enflasyon rakamları 3 Ekim Salı günü açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan veriler memur ve emekli zammının yanı sıra kira artış oranında da belirleyici olacak. Ağustos ayında yıllık yüzde 58,94 olan enflasyon rakamının eylül ayında ne kadar olacağı yanıt bulacak. Gözler 3 Ekim Salı sabahı TÜİK’e çevrildi. Her ayın 3’ünde açıklanan enflasyon rakamları saat 10.00’da duyurulacak.

EYLÜL AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi ile eylül ayı enflasyon beklentisine ulaştı. Katılımcıların TÜFE beklentisi yüzde 67,22 oranında oldu. Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 5 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 4,05 iken en yüksek yüzde 9 aralığında yer aldı. Reuters’ın anketine katılan 10 ekonomistin aylık TÜFE tahminleri ise yüzde 3,7 ile yüzde 6,2 artış bandında değişti. Yıllık tahminler ise yüzde 60 ile yüzde 63,7 arasında yer aldı. Piyasaların gözünü çevirdiği TÜİK verileriyle beklentiler birbirini tutacak mı göreceğiz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort