Oğmaç çorbası tarifi: Eski Türk mutfağının lezzetli mirası
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük soğan, doğranmış
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- İsteğe bağlı haşlanmış nohut
- 1.5 litre sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Hamur İçin:
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Su
Hazırlık:
- Hamur için; un, nane, kırmızı toz biber, tuz ve suyu bir kapta karıştırarak katı bir hamur hazırlayın.
- Unlu bir yüzeyde şehriye boyutunda hamur parçaları alın ve yuvarlayın.
- Bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun.
- Domates ve biber salçasını ekleyip kısa bir süre kavurmaya devam edin.
- İsteğe bağlı nohut, karabiber, tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra hazırladığınız hamurları ekleyin.
- Ortalama 10 dakika hamurlar pişene kadar kaynatın.
- Nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.