Bursa’nın meşhur lezzeti: Süt helvası tarifi
Bursa, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra lezzetleriyle de ünlüdür. Bu lezzetlerden biri olan süt helvası, şehrin en meşhur tatlarından biridir. Unu tereyağında kavurarak, süt ile harmanlanan bu hafif tatlı, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır. İşte Bursa’nın sevilen tatlısı süt helvasının tarifi:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencereye alarak eritin. Eriyen tereyağının içine unu ekleyin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
- Sütü yavaşça tencereye ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin.
- Ardından toz şekeri tencereye ekleyin ve kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
- Son olarak vanilyayı ekleyin, birkaç kez karıştırın ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız karışımı bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan süt helvasını dilerseniz üzerine fındık serpiştirerek süsleyin.
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabileceğiniz bu nefis tatlıyı deneyenler bir kez daha yapmak isteyecek. Afiyet olsun!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.