Bülent Sarı konuştu: Hürriyet neden yazılmadı? Gökhan Ercan’la ilgili neler söyledi?

CHP Kocaeli İl Örgütünün kongresi 30 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi. Mevcut il başkanı Bülent Sarı ile Uğraş Çiftçi’nin yarıştığı kongrede ipi göğüsleyen isim Bülent Sarı oldu. Ancak kongreye yaşanan olaylar damga vurdu. Kurultay delegele listesindeki memnuniyetsizlik nedeniyle İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ve İzmit ekibi, listeden isimlerini sildirdi. Kongreyi terk etti ve oy kullanmadı. Ayrıca İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kurultay delegesi olarak yazılmadı. Kongrede bir konuşma yapan Başkan Sarı, “Bir delege için babamın mezarına küfrettiler, sustum” dedi.

NEDEN BU KADAR BÜYÜDÜ?

Nokta Gazetesine açıklamalarda bulunan Bülent Sarı, kurultay delege listesine yalnızca bir isim verdiğinin altını çizerek,  “Belediye başkanı bizim belediye başkanımız. Görevini yerine getiriyor. 12 ilçe başkanımla beraber kurultay delegelerini yazdım. Benim tek tasarrufum vardı. O da TBMM Başkan Vekilimiz Haydar Akar’ı yazmaktı. 11 ilçe başkanımla beraber ortaklaşa hazırlanan delege listesi oldu. Sonuçta kendisi belediye başkanı. Başka illerde de belediye başkanları kurultay delegesi yazılmadı. Bunun ne kadar neden büyütüldüğünü de anlamıyorum” dedi.

GÖKHAN ERCAN’LA İLGİLİ KONUŞTU

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’la ilgili de konuşan İl Başkanı Bülent Sarı, “Merkez ilçe başkanımız çok kıymetli bir arkadaşımız. Neden kongreyi terk ettiler bilemem ama hepimiz CHP için hizmet ediyoruz. Bizim birbirimize küsme, darılma lüksümüz yok. Tüm 12 ilçe başkanı da CHP için elinden gelen her şeyi yapacak. Bizim hedefimiz bir. Aynı yoldayız. Bir takım kongrelerde böyle şeyler zordur. Hep birlikte tekrar CHP için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOK TALEP VARDI”

CHP kongresinde, “Delege pazarlıkları yapılıyor” eleştirilerine de yanıt veren Sarı, “İşin doğrusunu söyleyeyim. Kurultay delegesi olmak isteyen, ciddi derecede bir talep vardı. CHP’de demokrasi biraz sert işliyor. Kolay işlemiyor. Bu talepler olacak. Ben ilçe başkanlarını talepleri doğrultusunda hareket ettim. Onlarla birlikteydik. Öyle bir pazarlığın içine asla girmedik. Kurultay delegeliği talebi aşırı derecede fazlaydı. Bu da normaldir. Olacaktır.

“LİSTEYİ İLÇE BAŞKANLARIMA BIRAKTIM”

Ama orada bir pazarlık durumu falan yoktu. Hatta ben listeyi de tamamen ilçe başkanlarıma bıraktım. Onların verdiği talepler doğrultusunda ben hareket ettim. Onlar da listeyi birlikte yaptılar. İkinci listeyi de beraber yaptılar. Ben ilçe başkanlarımın talepleri doğrultusunda hareket ettim” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort