Kocaeli için sarı alarm: Çok kuvvetli gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmeye göre Kocaeli’nin dışında 10 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verilirken, vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

KOCAELİ’DE SARI KODLU ALARM

 MGM tarafından yapılan açıklamada sıcaklıkların kuzey, iç ve batı kesiminde mevsim normallerinde olacağı ancak doğu bölgesinde 2 ila 4 derece arasında azalacağı aktarılırken; Kocaeli, Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Sakarya, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce’de sarı kodlu; Samsun içinse turuncu kodlu alarm verildi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YAĞIŞLARIN ŞEHRİ TERK ETMESİ BEKLENİYOR

Kocaeli’de hava sıcaklığının bugün en yüksek 21, en düşükse 18 derece olması beklenirken; yağışlı havanın yarın da süreceği tahmin ediliyor. Kocaeli’de yarın termometlerin en yüksek 24 derece, en düşük 18 derece olacağı aktarıldı. Yağışlı havanın Çarşamba’dan itibaren yerini güneşe bırakması bekleniyor.

MGM OLUMSUZLUKLARA KARŞI UYARDI

Meteoroloji yağışların durumu hakkında da bilgi verdi. Yağışların gök gürültü ve sağanak şeklinde olacağı hatırlatılarak yıldırım düşmesi, su baskını, sel ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların oluşabileceği kamuoyuyla paylaşıldı.

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort