Yeniden Refah Kocaeli’nin kongre oyunları!

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, koltukta kalmak için son derece ilginç adınlar atıyor. Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Teşkilatı, ocak ayında göreve atandıktan sonra yasal takvime göre 45 gün içinde partiyi seçime götürmesi gerekiyordu. Ancak genel seçimler nedeniyle yapılması gereken teşkilat kongresi ertelendi. Bu hamle, içinde bulunulan seçim süreci nedeniyle gayet makul karşılandı.

EYLÜLDE İL KONGRESİ YAPILACAKTI. ESAMESİ OKUNMUYOR

Genel seçimler geride kaldıktan sonra Ali Taştan ve ekibi, kongreleri oldukça ağırdan almaya başladı. İlçe kongrelerini de birkaç hafta önce tamamlayan Yeniden Refah Partisi, İzmit için 8 Ekim, Başiskele için 15 Ekim tarihini kongre için belirledi. Bu tarihler belirlenmeden önce il teşkilatı, eylül ayında il kongresini yapacaktı. Ancak ilçeler tamamlanmadığı için il kongresi bir türlü yapılamadı. İşler de ağırdan almaya devam edildi.

İKİNCİ LİSTEYİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR

Zaten eylüldeki il kongresini erteleyen Kocaeli İl Teşkilatı, şimdi 8 Ekim’deki İzmit, 15 Ekim’deki Başiskele ilçe kongrelerini ertelemeye hazırlanıyor. Bunun sebebi ise İzmit’te Hakan Uzun’un, Başiskele’de de Özkan Kurt’un ilçe kongresinde ikinci listeyi çıkarmak istemesi. İl Teşkilatı, ilçe kongresinde ikinci listenin çıkarılmasının önüne geçmek istiyor.

YEREL SEÇİME PARTİNİN BAŞINDA GİRMEK İSTİYOR

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ali Taştan’ın da teşkilat içinde kongreleri erteleye erteleye, yerel seçim sonrasına kadar il teşkilatının görevde kalmasını sağlamak istediği konuşuluyor. Özellikle yaptığı AK Parti aleyhindeki çıkışlarla Cumhur İttifakında rahatsızlık yaratan Ali Taştan’ın, bu yöntemle il kongresini de erteleterek, yerel seçime partinin başında girmek istediği konuşuluyor.

TEŞKİLATI KÜÇÜLTÜYOR

Ali Taştan ve ekibinin kongre oyunları, Yeniden Refah Partisi tabanında da rahatsızlık yaratıyor. Çünkü partiye katkı koymak isteyen, bu yarışta bende varım diyen isimleri İl Teşkilatı safdışı bırakmak istiyor. Yaptığı hamlelerle birçok ismi ötelemeyi başaran İl Başkanı Ali Taştan ve yakın çalışma ekibi, teşkilatı daraltmakla suçlanıyor.

İL SEÇİM KURULU MÜDAHALE EDER Mİ?

Kongrenin resmi bir takvim içinde yapılmaması nedeniyle İl Teşkilatındaki duruma İl Seçim Kurulunun da müdahale edebileceği, partinin il kongresini tamamlamasını isteyeceği de iddialar arasında.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort