Vali Yavuz; “Bağımlılıkla mücadelede ciddi eksik var”

Kocaeli Valiliği Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı üçüncü toplantısı bugün Kocaeli Valilik binasında yapıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Bozkurt katıldı.

“İHBARLARI OLDUKÇA ÖNEMSİYORUZ”

Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulunu belirli aralıklarla gerçekleştiriyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Vali Yavuz, “ Yapılması gereken çalışmaları gözden geçiriyor ve koordinasyon gerçekleştiriyoruz. Uyuşturucu arzı ile ilgili ilimizde yoğun bir çalışma yapıldığın paylaşmak istiyorum” dedi ve Kocaeli’de yakalanan uyuşturucuların miktarını açıkladı. Vali Yavuz konuşmasının devamında ihbarları oldukça önemsediklerini ve her ihbarı değerlendirdiklerini ifade etti.

Uyuşturucu hakkında verileri açıklayan Vali Yavuz, “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için İl Emniyet Müdürlüğü Ve İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlar İle Mücadele kapsamında yapmış olduğu çalışmalarda; 2023 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 1.410 adet olay meydana gelmiş, 1.814 kişi yakalanmış, adli makamlara sevk edilen bu şahıslardan 165 kişi tutuklanmış, 65 kişi adli kontrol cezası almış, 1.543 kişi serbest bırakılmıştır. Yapılan bu operasyonlar neticesinde; 102.551 gr Eroin, 177.893 gr Kubar Esrar ve Shunk, 836 gr Toz Esrar, 9.040 gr Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 4.382 gr Metamfetamin, 6.270 gr. Afyon Sakızı, 37 gr Kokain, 1.172 adet Ecstasy Hap, 209 adet Captagon, 41 adet Sentetik Hap, 18 bin 763 adet Sentetik Ecza, 1.994 Kök Kenevir Bitkisi maddeleri ele geçirilmiştir” dedi.

“FAALİYETLERE DEVAM EDİYORUZ”

Valilik koordinesinde devam eden diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Yavuz, “Kadına yönelik şiddetle ilgili olarak çeşitli kurum ve kuruluşlar ile yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Çeşitli il müdürlüklerimiz tarafından denetimler devam ediyor. Metruk binaların yıkımı faaliyetleri de devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da çeşitli projeler yürütülmekte. 2023 2024 eğitim faaliyetlerine devam edeceğiz” dedi.

“BAĞLI OLUN AMA BAĞIMLI OLMAYIN”

Vali Yavuz konuşmasının devamında, “Türkiye Bağımlılıkla mücadele projeler, kapsamında Yeşilayın çalışmaları söz konusu. Göreve başladığımız günden beri konuştuğumuz yetişkin ve çocuk barındırma merkezlerinde sona gelmiş bulunuyoruz. Binanın geri kalan kısmının hayırsever desteği ile tamamlamayı düşünüyoruz. Burayı hazırlayacağız. Türkiye’nin bağımlılıkla mücadelede ciddi eksiği var. Bağımlılık bir nevi yatkınlılıkla alakalı. Dün 17 yaşında bir evladımız intihar eti. Bağlı olsaydı intihar etmezdi ama bağımlılık tehlikeli. Bağlı olun ama bağımlı olmayın. Bağımlı olmak sıkıntılı bir iş.

BİR EVLADIMIZI KAYBETTİK

Dün bir evladımızı kaybettik. Sakarya’dan şehrimize gelip intihar eden bir gencimizin naaşına denizde ulaştık. Toplumsal bilinci arttırmalıyız. Her ihbarı değerlendiriyoruz. Sentetik uyuşturucuların arttığı bir dönemde bizi başka sorunlar bekliyor. Dijital bağımlılık olmak üzere diğer bağımlıklar da tehdit etmeye başladı. Eskiden çocuklar evde odada olduğunda rahat ederdik. Ama artık o da bir tehdit olmaya başladı. Korkarım ki evimizdeki odalar da eskisi kadar güvenli değil. Bağımlılık deyince aklınıza sadece uyuşturucu gelmesin. Üniversitemizde önemli bir çalışma yapılıyor. Bunu da yaygınlaştırmak istiyoruz.

Besim Güral

“18 YAŞ ALTINDA 20 GENÇ”

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından Emniyet Narkotik Şube Müdürü Besim Güral kısa bir sunum gerçekleştirdi. Güral konuşmasında, “Uyuşturu operasyonlarında 116 bin TL’ye el konuldu. 2023 yılında 1635 şüphelidne sadece 20’si 18 yaşının altında olduğu tespit edilmiştirdi. 473 ihbardan 9 u olumlu sonuçlandı 330’u ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İlimizde uyuşturucaya yönelik herhangi bir ölüm meydana gelmemiştir” bilgilerini verdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort