Meka Beton Santralleri Halka Arz Oluyor: Meka Beton Hisse Kaç Lot Verir?

Sermaye Piyasası Kurulu yeni duyuru geldi. Meka Beton Santalleri İmalet Sanayi ve Ticaret AŞ halka arzı onaylandı. SPK onayından geçen Meka Beton Santalleri talep toplama işlemleri ne zaman yapılacak merak edildi. Peki, Meka Beton halka arz ne zaman? Meka Beton talep toplama hangi gün? İşte yanıtı..

MEKA BETON HALKA ARZ OLUYOR

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) beton kırma, işleme ve üretimi alanında makine üreticisi ve tesis tasarımcısı olan Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi şirketine izin verdi. Halka arzına izin verilen şirket halka arz gelirinin kullanılacağı yerler açıklandı. Meka Beton halka arz sermaye artırımı ve ortak satış yöntemiyle yapılacak. Sermayenin 62,5 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında ihraç edilecek 12,5 milyon TL nominal değerli hisse ile kurucu Mehmet Kaybal’a ait 4,4 milyon TL nominal değerli hisse satılacak.

MEKA BETON AŞ HALKA ARZ

Beton santralleri kuran Meka Beton AŞ.inşaat ve yıkım atıklarının geri dönüşümünü sağlıyor. Beton alanında uzmanlaşmış bir mühendislik şirketi olan Meka Beton Santralleri halka arz hisse başına 25 TL’den gerçekleştirilecek. Hisselerin tamamının satılması halinde halka arz büyüklüğü 422,5 milyon TL yani 15,4 milyon Dolar’a çıkacak. Halka açıklık oranı ise yüzde 27 olacak. Şirkete giren paranın yüzde 42-45’i yatırım harcamaları, yüzde 42-45’i ise işletme sermayesi ihtiyaçlarında kullanılacak. Geri kalanı ise güneş enerjisi santrali kurulumu ve Ar-Ge ile ürün geliştirme harcamalarına ayrılacak.

MEKA BETON SANTRALLERİ

Fiyat: 25 TL

Lot Adeti: 16.900.000 lot

Halka Arz Büyüklüğü: 422.500.000 TL

Dağıtım: Eşit Dağıtım

Fonun Kullanılacağı Yerler:

(%42-45) İşletme Sermayesi

(%42-45) Yatırım Harcamaları

(%5-8) Çatı GES Kurulumu

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort