Kanun Hükmü Belgeseli, Altın Portakal Film Festivali Kanun Hükmü Filmi Konusu, Oyuncuları

Kanun Hükmü belgeseli tartışmaları Türkiye gündemine girdi. Gerginliğe neden olan Kanun Hükmü adlı belgeseli daha önce çıkarılıp geri alındığı 60’ıncı Altın Portakal Film Festivali seçkisinden tekrar çıkarıldı.  Yönetmen koltuğunda Nejla Demirci’nin oturduğu belgeselin detayları merak konusu oldu. İzleyicilerin en çok merak ettiği sorular arasında yer alan Kanun Hükmü belgeseli konusu ne, oyuncuları kim?  Kanun Hükmü Belgeseli festivalden çıktı mı yer aldı. İşte merak edilen Kanun Hükmü belgeseli detayları..

KANUN HÜKMÜ BELGESELİ KONUSU

Kanun Hükmü belgeseli, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden el çektirilen Doktor Yasemin Demirci ile Öğretmen Engin Karataş isimli karakterlerin hayatını anlatıyor. Nejla Demirci’nin yönettiği belgeselde Yasemin Demirci ve Engin Karataş yer alıyor.

KANUN HÜKMÜ FİLMİ OYUNCULARI

Yönetmenliğini Nejla Demirci’nin yaptığı Kanun Hükmü Belgeseli’nin oyuncuları arasında Yasemin Demirci ve Engin Karataş yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Kanun Hükmü adlı belgesel, filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışma seçkisinden çıkarılmıştı. Yönetmen Nejla Demirci belgesel hakkında verilen kararı sansür olarak adlandırmıştı. Festivaldeki 20 jüri üyesi de belgesel seçkiye geri alınmazsa görevden çekileceğini açıklamıştı. Altın Portakal Film Festivali baskılara dayanamayıp geri adım atmıştı. Festivalin sosyal medya X hesabından yapılan açıklamada, Kanun Hükmü belgeselinin yarışma seçkisine geri alınmasına karar verildiğini duyuruldu. Filmin geri alındığının açıklanmasından kısa süre sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildiğini açıklamıştı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, festivale ait sosyal medya X hesabından Kanun Hükmü belgeseliyle ilgili açıklama yaptı. Boyacıoğlu, “Bugün, iki bakanlık tarafından yapılan açıklamalar üzerine 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışmasında yer alan ‘Kanun Hükmü’ adlı filmin festivaldeki varlığı nedeniyle şahsım adına soruşturma açıldığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Bu soruşturmayla birlikte benim ve ekibimin can güvenliği ile ilgili tehditler de oldukça yüksek perdeden devam etmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort